Friday, March 6, 2009

Suka atau CINTA..(o-o)


Jika kamu sukakanya...
Kamu diajak menonton wayang apabila rakan kamu membatalkan rancangan dgn kamu.

Jika kamu cintakanya...
Kamu sanggup batalkan rancangan dengan rakan kamu semata-mata nak penuhi pelawaanya untuk menonton wayang.

Jika kamu sukakanya...
Kamu programkan nombor telefon rumah dan tempat kerjanya dalam telefon bimbit kamu.

Jika kamu cintakanya...
Kamu berikan nada bunyi istimewa untuk nombor telefonya dalam telefon bimbit kamu.

Jika kamu sukakanya...
Kamu hanya berkongsi mengenai dirinya pada kawan wanita dan bukanya dengan rakan lelaki lain.

Jika kamu cintakanya...
Kamu hebahkan mengenai si dia kepada semua rakan lelaki yang kamu kenali dan mula hint pada ahli keluarga.

Jika kamu sukakanya...
Kamu hanya membalas SMS dia bila tak sibuk dengan kerja.

Jika kamu cintakanya...


Kamu cepat-cepat balas SMS si dia sejurus menerimanya.

Jika kamu sukakanya...
Kamu tak ingat pun menu makanan kegemaranya.

Jika kamu cintakanya...
Kamu kerap tolong dapatkan makanan kegemaranya.

10 comments:

khairul onggon said...

Sedang dilamun cintan ke nagaperang... pagi ni bekpas pun hepi go lucky jer... kalau ada katakan ada, tidak kawe tertanye2.. kalau sudah suka katakan suke, kawe nak tengok demo atah pelamin... kekekekekekeke..

helena's said...

betul2,,kalo suke katakan suke,,tidakla dea ternanti2,,ecewah!

hamimi said...

Cinta atau suka???
selalu saja keliru.huhu

Ivy Metaga said...

macam tengah in love jak ni..hihi

Shitsurei shimashita said...

onggon~
atoh pelamin ti kawe kawen k. bila? tgu.. hehehehe!! hidup mesti ceria wo!

helena~
tuai padi antara masak, tidak aku tertampi-tampi, intai dia antara nampak, tidak aku ternanti-nanti :) ewahh!

hamimi~
keliru tu yg buat sok tp sendiri lah...TQ 4 joining me.

ivy~
tengah dan sedang, leh kah tu? u plak? :p

hamimi said...

Betul tu...
Wujudlah cinta tepuk sebelah tangan.

mademoiselle azieshakespeare said...

owh sy suke yg last sekali...
ahaha makan je tau ;p

nia said...

sye cintakan nya..luv u syg..wah berbunga-bunga g2.. ;p

fahmi latiff said...

memang betul sangat.... kerana cinta lautan api sangup ku redah...

cinta banyak makna kan...:)
cintakan tanah air
cintakan keluarga
cintakan agama

heheheh sorry pendapat fahmi je ni.. :)

Storyfazz..... said...

cinta dengan manusia x kemana pun...skitkan hati je...mmmm