Tuesday, March 17, 2009

Power M vs KUASA f



Kepada semua follower nagaperang, sori kalo dah banyak miss entry anda semua. Skrg masih 70% recovery mental lah.. saya x sakit mental tp lately banyak shocking news and situations yg kadang2 melemahkan. Tp dek krana anda semua dan blog ini buat saya lebih bersemangat dan kurang sikit bebanan permasalahan (kruk! kruk! perut ku berbunyi, jap lagi mo mamam my tapau ikan goreng cili and paru goreng jintan)

So ini da satu cite yg dilihat sendiri di Low Yat tentang kuasa wanita vs power lelaki. Situasi di depan ke depan aksesori handphone:

Bujang: nak tanya berapa harga casing hp nie? kalo kurang berapa


Tukang jual: RM 15 kalo kurang RM 12


Bujang: Okey,saya amik ni.

(saat mo keluarkan duit, tiba-tiba datang Dara dengan tangkasnya mengambil casing yg sama)


Dara: Ni berapa?


Tukang jual: RM 15
(aku berkata dlm hati, memang pandai dia org ni cover balik losses, tup2 ja jual harga asal balik. Mamat tu plak terpingga-pingga, duit dah kluar tp tukang jual tak amik lagi duit tu)

Dara: RM 12 x leh?

Tukang jual: okeylah
Dara: RM 10 jelah yer (dgn slamber terus gi duit tu dan sempat lagi ucap makasih tu)

(muka tukang jual masam mencuka takut kot dgn tokey dia yg pandang ja dari td)


Bujang: kak, nah RM 12 td. Makasih yer.


(sekarang aku plak yg terbengong jap tgk aksi pantas transaksi td, ini mcm punya kes pun ada ka.. lalu aku bertanya dgn diri kenapa pompuan tu slamber je buat gitu tp lelaki tu ikut juga harga diskaun td? Adakah kerana ego lelaki atau pompuan punya kuasa sendiri dalam tawar menawar ni~

15 comments:

Monkey D Luffy said...

sebab dia yakin lelaki tu tak akan belasah dia... kalau ko buat... mati kerana RM2.00 ler ko

Ivy Metaga said...

adakah wanita lebih hebat dari biasa kalau dalam bab shopping dan tawar menawar ni???..kuang2...yeh hidup wanita...

Shitsurei shimashita said...

d luffy~
tp da juga yg matai kerana 50sen kan..glew baitu.

ivy~
ngam tak pict otak tu? hahahaha..boleh pakaikah itu punya statement?

mademoiselle azieshakespeare said...

that pic... fabulous :D
(sy tak pandai tawar-menawar, ahaha)

eDrYaNa said...

pompuan mmg superb bab tawar menawar ni beb!
ioulss pn kenkdg dok bertikam lidah ngan si penjual smpi my hubby kt sblh dh jeling2 n siap leh siku2 iolss lg..hehe..

p/s : xkn berpuas ati slagi x dpt harga yg ioulss mintak..ntah la..mayb tu dh resam si pompuan kut..hehe..

vidadarisakura said...

haha..



itu memang kelebihan pompuan.
but still aku nda pandai menawar.

hee

Shitsurei shimashita said...

azieshakespeare~
TQ azie, ye ker tak pandai tawar menawar brg? rasa mcm x percaya jer.

erdyana~
hati2 jgn bersiku2 di kedai, ti dtg bahaya.

vidadarisakura~
kita belajar sama2 k..

kay said...

ha ah..kalau mak aku beli kain,selagi harga yg dia nak tak dapat,selagi tu la dia duk dalam kedai tu..

ayah aku kalau beli baju,sekali je tawar menawar,bayar,then blah..

Shitsurei shimashita said...

kay~
my abah & mama dua2 sama, sti tawar menawar slagi x dapat.

fahmi latiff said...

sebab dia "dara" energy banyak lalalala.... gurau jer bro naga hehehe :)

moon_iera =D said...

dat girl mmg hebat ar..
even though moon ni pempuan pon xbrani nk bwat gitu..
hahaha..
peniaga pon mau untong...
ngeh3~!!

alien said...

jahat do wanita itu..
hehehe

laki biase la..
drg anggap tawar-menawar aka soping ni mende remeh..
drg biase wat list ape brg na beli..
then, bile dah sambar..belah balik umah

girl laks..
cam dah tabie mereka suka soping2..
drg ade wat list but..brg2 yg dibeli melampaui list..
hehehe

Kelebar Malam said...

bab tawar-menawar ni..susah nak kata. tp lelaki lagi terror cos aku dah selalu buat dan selalu dpt..heeee...

Marcella Raymond said...

dalam kepala saya ada football dan sex. duhh. im a girl,yo! XD huahahaha..im weird eh.

Shitsurei shimashita said...

fahmi latiff~
nasi kukus ayam dara..nyum!nyum!

moon~
memang slamber jer, riso gak tgk..tp sure da untung ma itu olang :)

alien13~
tp kalo lelaki gitu plak camner yer? adakah..???

marcella~
football or any sports will make ur sex sence high..hehehehe