Sunday, March 8, 2009

Mengenang sirah Rasulullah


MENYUSURI SIRAH BAGINDA RASULULLAH S.A.W....

8 comments:

kaum muda said...

اللهم صل على محمد وعلى آل محمد، كما صليت على إبراهيم، وعلى آل إبراهيم، إنك حميد مجي، اللهم بارك على محمد وعلى آل محمد، كما باركت على إبراهيم وعلى آل إبراهيم، إنك حميد مجيد

Shitsurei shimashita said...

kaum muda~
ini potongan ayat tahiyat akhir dan slalu saya amalkan.

sirNik said...

salam...ziarah..

di hari yang mulia ini semoga kita semua dapat mengamalkan apa juga sirah rasullah saw yang telah diajarkan kepada kita..moga mendapat rahmat dari Allah swt..amin..

wasalam..

PJ selamba said...

aku teringat lagu ni
kalau sapa² masih ingat...

Al Mizan - Junjungan Mulia

( 1 )
Tercipta satu lembaran sejarah
Di tanah suci Kota Mekah
Hari yang mulia penuh syahadah
Bermulalah sebuah kisah

( 2 )
Malam isnin subuh yang indah
Dua belas rabiul'awal yang cerah
Dua puluh april tahun gajah
Lahirlah zuriat dan syahadah

Abdullah nama bapanya
Siti Aminah ibunya
Riang gembira menyambutnya
Lahirnya putra yang utama

( ulang 1 & 2 )

Muhammad nama diberi
Gelaran yang terpuji
Nikmat Illahi sama disyukuri
Terima putra yang berbakti

( ulang 1 & 2 )

Keadaan yatim anak mulia
Lahirnya bawa cahaya
Alam derita jadi gembira
Terima junjungan mulia

( ulang 1 & 2 )

kaum muda said...

sedar x sedar mmg kita selalu beselawat kalau kita sembahyang

zaidi ali said...

Terlalu ramai di antara kita berselawat setiap hari 15 kali (semasa Solat, termasuk doa Qunut). Memohon Allah selawat dan berkati Nabi Muhammad s.a.w dan keturunannya, sebagaimana Allah selawat dan berkati Nabi Ibrahim a.s. serta keturunannya. Semoga kita mendapat Syafaat di hari muka. Ameen.

kakyong said...

salam maulidur rasul..

kakyong ade lagu nasyid tu.. dlm laptop, ade gak terpk nak share tapi tak reti nak upload dlm blog camaner.. huhu..

Shitsurei shimashita said...

sirNik~
terima kasih atas kunjungan tuan. semoga hari2 yg mendatang membawa kebaikan kpd kita.

PJ~
aku teringat kawan2 skolah rendah aku yg sama2 nyanyi lagu ni masa pertandingan nasyid. Jumpa tu adalah tp kadang2.

kaum muda~
ya betul tu saudara

zaidi ali~
lihatlah betapa sayang ya Rasulullah SAW dan Allah kpd kita. Sudah diberi jalan yg mudah kerana Allah dan Rasul2nya tahu manusia tdk suka akn kesukaran. Maka diberinya kita peluang bertasbih dan berselawat di dalam solat. Wallahualam..

kakyong~
saya pun kurang pasti lah kak, tp mgkn leh cari ikut music provider engine for blog kot. Cantik makeover blog akak skrg.