Friday, July 31, 2009

Tuesday, July 21, 2009

Lie (TipU)

Why people must lie??

You used to captivate me by your resonating light
Now, I'm bound by the life you left behind
Your face it haunts my once pleasant dreams
Your voice it chased away all the sanity in me

These wounds won't seem to heal, this pain is just too real
There's just too much that time cannot erase

Sunday, July 19, 2009

KESAN KELANA

Tak ku sangka perkelanaan aku hari tu memberi impak besar dalam hidup aku. Kesan itu amat mengerikan dan menakutkan, Ya Allah berat betul dugaannya yg harus aku tempuhi. Namun aku tak menyalahkan sesiapa pun dalam hal ini. Jalan ini aku yang pilih walau tak ku sedari ada musibah yang akan menanti. Hmmm....aku harap ia takkan berulang lagi dan menjadi FIRST & LAST....

I'm not a perfect person
There's many things I wish I didn't do
But I continue learning
I never meant to do those things to you
And so I have to say before I go
That I just want you to know

I've found out a reason for me
To change who I used to be
A reason to start over new
and the reason is you

Saturday, July 18, 2009

Misery

What a crap by wish me SEMOGA BERBAHAGIA...even they know i m not happy. Totally annoying and 'bs' but at least they remember me. Alhamdulillah, even is hurt but i m happy...

Don't you know that misery loves company
Yeah I heard, that misery was looking for me
Happiness is a face that don't look good on me
Yeah I heard, that misery comes looking for me
Woah, misery's my company
Woah, misery is looking for me
Looking for me

The hands are up now
Everybody's singing, everybody's moving
They've programmed their feelings
They're synchronizing and criticizing
Don't feel bad keep your sadness alive

Worth

The true worth of a man is to be measured by the objects he pursues.
- Marcus Aurelius Antoninus

Due to pursuit of happiness, there are some elements need to be consider..i did know do you agree with me or not on this statement: I choose Sacrifices


Hello my friend we meet again
It's been a while where should we begin, feels like forever
Within my heart are memories, a perfect love that you gave to me
Oh, I remember

When you are with me
I'm free, I'm careless, I believe
Above all the others, we'll fly
This brings tears, to my eyes
My Sacrifice

We've seen our share of up's and down's
Oh, how quickly life can turn around, in an instant
It feels so good to reunite within yourself and within your mind
Let's find peace there


I just want to say hello again
I just want to say hello again

Cause when you are with me
I'm free, I'm careless, I believe
Above all the others, we'll fly
This brings tears, to my eyes (repeat twice)

My sacrifice, My sacrifice

(I just want to say hello again)
I just want to say hello again
My sacrifice




Friday, July 17, 2009

SUKSES

Hopefully semua wokey..blog saya skrg dah simple..nama pun dah tukar from Japan to German
harap2 semua dah okey walau payah mana dugaan yg dtg menimpa kita...life must go on....


so layan lah lirik nie

I'm coming out of my cage
And I've been doing just fine
Gotta gotta be down
Because I want it all
It started out with a kiss
How did it end up like this
It was only a kiss, it was only a kiss
Now I'm falling asleep
And she's calling a cab
While he's having a smoke
And she's taking a drag
Now they're going to bed
And my stomach is sick
And it's all in my head
But she's touching his-chest
Now, he takes off her dress
Now, letting me go

And I just can't look its killing me
And taking control
Jealousy, turning saints into the sea
Swimming through sick lullabies
Choking on your alibis
But it's just the price I pay
Destiny is calling me
Open up my eager eyes
'Cause I'm Mr Brightside

I never...
I never...
I never...
I never...

Thursday, July 16, 2009

Blog closed

Blog ini akan ditutup utk kerja2 pembaikan atau teruk sgt akan ditutup.
Bergantung kepada tenaga kerja dan juga keadaan semasa
Tiada unsur apa-apa yg membawa kepada tindakan begini..

Terima kasih pada semua dan tunggu kepulangan blog ini semula.
Tunggu tau... blog anda tetap ku cuba baca & komen.
Tutup jam 1200 mlm sok..
Harap maklum


Why so serious??

Sepasang boxing glove menumbuk aku kiri dan kanan
Namun aku dah biasa dan tetap berdiri teguh
Tekanan dan asakan yg aku terima
Membuatkan aku lebih tegar dlm mengenal kehidupan
Malah aku yg pilih jalan ini, tiada siapa yg paksa
Akhirnya untung sabut timbul, untung batu tenggelam
Life must go on rite....


So, why so serious???
Smile always loh....hahahaha

Tuesday, July 14, 2009

PENGALAMAN

Takda apa sgt n3 aku petang nie..cuma teringat lagu yg sering ku dengar kat sana sebelum nunggu time tidor..


Jangan ditanya kemana aku pergi
Jangan ditanya mengapa aku pergi
Usah dipaksa tuk menahan diri
Usah diminta ku bersabar hati

Putuslah rambut, putus pula ikatan
Pecahlah piring, hilang sudah harapan
Hati nan risau apakah sebabnya
Hati nan rindu apakah obatnya


Pandai dikau mempermainkan lidah
Menjual madu di bibir nan marah
Kubayar tunai dengan asmara
Kiranya dikau racun di lara

Jangan ditanya kemana aku pergi
Jangan disesal aku takkan kembali
Tamatkan saja ceritra nan sedih
Selamat tinggal ku bermohon diri

GAmbar KelaNA 2

di Pekan Papar


di 1 Borneo...best kedai nie


amik speed boat ke sanaaaa


nampak cantik kan...........


Financial Area (bank persisir pantai)


pelancong ker...............



Ole-oleh dari sanaaaaaaaaaaaaa

Monday, July 13, 2009

Saturday, July 11, 2009

GAMBAR KELANA 1

gambar2 di bawah adalah intro jer..masih by lagi gambar2 yg lain tapi mengenangkan mata sudah mengantuk..tilah saya tambah lagi ker


ketibaan di KK~ pagi sudah


Jesselton dulu2


arca buatan manusia yg tak tahu apa ertinya~ kat sini jer yg ada benda nie
yg leh orang lepak2


ayak..ingat sudah 100kg..hehehe (fresh gilak ikan ni)


putrajaya KK


harta rampasan ku...kacak tak?


di Kg. Kuala, Papar..... masjid tue


i like green.. area Kinarut nie..


sebelum datang sini, Sabah alami gangguan elektrik selama 2 hari
tp Alhamdulillah semua yg okey sudah

SeMOgA a BAdi

Akhirnya..perkelanaan aku berakhir dengan satu kesimpulan yg ku harapkan menjadi kenyataan..

Kau datang bagaikan mimpi
Kau hadir tak sedari
Sekian lama ku nanti
Kau di sini

Mungkin kehendak Ilahi
Segalanya ku jalani
Biar lelap tidurmu
Dipelukku

Cinta ini ku persembahkan
Setulus hati kasih
kepadamu
Seandainya engkau mengerti

Hanya kau yang ku miliki

Dalam hidupku

Kasih sayang ini
Semoga abadi

Kan ku bawa sampai akhir nanti

Friday, July 10, 2009

KeLaNA

Akhirnya aku pulang ke bumi yg nyata setelah berkelana selama seminggu lamanya. Mencari sesuatu yg tak pasti ku jumpai namun akhirnya aku temui sinarannya semula. Namun bukan di sini tempatnya lagi, aku akan berkelana lagi dan ku harap ia abadi. Jika benar seperti yg ditentukanNYA maka berakhirlah perjalananku.
Mengenai mama ku, terima kasih ku ucapkan pada yg simpati..dan selepas aku mendarat, terus ku ke sana. Hmmm...sori mama aku tiada masa dirimu memerlukan aku dan aku akan cuba pastikan ia tak berulang lagi. Namun kita merancang Allah yg menentukannya, ku harap dan berdoa semuanya baik-baik belaka
Dan kepada semua, teruskan menyokong blog ini okey...Insya Allah akan ku terus terjah blog2 anda seandainya masa mengizinkan. Komen atau tidak yg pasti aku membaca nukilan anda semua. Maaf kalau ada yg terlepas pandang dari hamba pacal yg kerdil nie..
Okey bah, cukup sudah aku berampai-ampai di depan PC nie..mo pulang sudah aku nie. Thanks kepada semua yg berada di sisiku sepanjang aku di sini. Ndaklah ramai tapi adalah seseorang tue yg kasi aku happy2 di sini..MAKASIH NYA, TI KO TEMAN AKU LAGI K di mana2 saja aku pergi. BULI BAH KALO KO.

Thursday, July 9, 2009

Sad STORY

aKTiVIti~

pagi~ pegi laundry
pegi pasar ikan masin
pegi jeti amik gambar
pegi pasar filipina

tengahari~ pegi Wisma Merdeka

petang~ pegi laundry
pegi KFC
pegi jumpa member coz nak anta barang
pegi pasar malam beli barang

TAPI

x best yer my mama admit in hospital coz heart attack compilation..due to fatigue and still under doctor observation...so i hope everything is fine. Huhukk...i m so sad...........

Wednesday, July 8, 2009

Chocolate

aKTIvitI~ KE LABUAN dari Menumbok

KeNderaaN~

kEreTa Sewa RM 30

SpEED boat RM 15 (pergi & balik)

BaS EkPress RM 14

WaKTu~
10.30 -12.30p.m KK- Menumbok
12.45p.m ~ 1.00 Menumbok -Labuan
3.30p.m~ 3.50 Labuan - Menumbok
4.30p.m~ 7.00p.m Menumbok - KK


TujUAn~
Jalan2 jak
Beli chocolate dan rokok ( bkn tuk aku)
Tgk tempat bersejarah
Beli saham ( zon bank persisiran pantai)
Jarang dpt dtg sini kalo keja luar
X jadi gi Ranau

Tuesday, July 7, 2009

Kepak

Hari ni pagi2 lagi aku dah bertolak ke Papar kurang lebih jam 8 dan perjalanan mengambil masa kira2 sejam lah. Pemergian aku kerana ada misi mustahil aku nak buat di sana. Sepanjang perjalanan aku menikmati pemandangan landasan keretapi Sabah, Kem Lok Kawi, bukit yg agak curam (lupa lah namanya) dan perkampungan sekitarnya seperti Kg. Buang Sayang.

Sampai ke Pekan Papar, aku berjalan di sekitar pekan OKK Haji Mahali sebelum menaiki van sewa di Pekan Hj. Tahir utk ke Kg Kuala. Sampai di sana, aku kesesatan kerana tersilap alamat plak. Lalu aku merayau-rayau di sekitar kg tersebut dan snap jgklah beberapa keping gambar.

Setelah selesai misi mustahil aku di sana, aku bergegas pulang kerana hari mcm mo hujan. Ta[i sempat jgk aku gi beli roti dan air soya dari South Bakery kot (lupa lagi namanya).
Dan aku benti di Terminal Wawasan sebelum naik bas NO.11 iaitu kaki aku lah ker hotel. Ikut hati nak aku terus ke Sandakan tapi dah lambat sgt. Tiket pun tak booking lagi dan barang2 pun tak bawak.

Sebagai memenuhi aktiviti petang, aku gi melayan Padang Merdeka sempena kempen beli brgab tempatan..tp menghampakan sungguh barangan yg ditawarkan. Kira2 leh dapat kat tempat biasa jek. Ada yg ingat jual barang elektronik buatan Malaysia dan diskaun yang hebat. Ini macm lepaskan batuk jak..aparaaaaaaaa

Pastu aku memanjat bukit bendera tuk tgk apa yg ada. yg ada hanyalah Menara Jam, tempat meninjau dan Astana serta kawasan yg dikatakan menjadi singgahan askar Australia sewaktu zaman perang dulu. Kesan penempatan dah takda tapi memori tu masih ada bagi mereka yg masih hidup lagi.

Dan malam ni aku gi tapau bkn SATAU k bakso dan sayap ayam kat Anjung Samudera di sekitar pasar filipina. Ramainya umat manusia kat sini tapi xlah aku lepak makan kalo xda member...takda feel beb.

Akhir sekali shopping di pasar malam Kg. Ayer lah sebagai penamat aktiviti aku malam ini..jumpa sok lagi Di Ranau.........

Monday, July 6, 2009

Drag me to Hell

Hola,

arini KK ujan lebat gila dari pagi sampai ke tengahari..so pagi2 sebelum hujan start, aku check ttg kemudahan pengangkutan awam tuk ke serata tempat di sekitar KK. Okey gak tambang2 yer di sini dan yg paling best, sentiasa penuh.

Pastu aku jalan2 sekitar KK dan sempat snap beberapa gambar sebelum aku mendapat panggilan dari seseorang...
jom jumpa kat Plaza Warisan..aku ada keja kat sini. So, aku gilah balik hotel tuk wangi2 dan sempat lagi makan di Restoran Yusuf 2. Pelik skit makan kat sini walo yg aku makan nasi campur jak
Semua lauk di hidang satu2 dan harganya no bad. Tilah aku upload picture.

So dari PW gi ke CP makan nasi ayam Raihan yg hanya RM2.50 sepinggan tapi aku tak makan lah. Sebenarnya dia tu staff aku dulu masa keja kat hote, so skrg dia sambung belajar kat ILP, Sepanggar. Hari ni dia ada lapor diri pratikal di JKR Tuaran tuk 3 bulan..all the best bro. Memang ko dasar kaki perampok..hahaha

Pastu aku jumpa seorang lagi member dari KKYS, Likas yg tgh amik Dip Sistem Maklumat..dan dia pun nak makan nasi ayam gak. Dah lah tempat yg sama so bila kali kedua aku pun try lah amd not bad lah rasanya. Kira ngam lah dengan harganya..dan cara pekerja dia panggil pelangan tak ubah mcm ulat tiket bus...jgn marah r. Korang leh bayangkan kalo aku dah cakap gitu ..lalala

Mengenangkan cuaca tak mengizinkan aku decide nak gi 1 Borneo dari Tg Aru... so aku kata naik bas lah...hehehe RM 1 jer tambangnya dari Terminal Wawasan. OTW aku ke sana aku limpas UMS, Dewan DUN, KYSS dan sebagainya. Akhirnya aku sampai di 1 Borneo, pusing2 punya pusing kurang lebih mcm KLCC lah.

Ngam2 naik atas, aku cakap tgk wayanglah..coz cuaca pun hujan2 gitu. So, aku pilih cita Lucifer~ Drag Me To Hell. Hehehe...bukan suspen mo cita ni tapi ia mengingatkan kepada Freemason yg pandai2 kata Setan tu berwatakan kambing. Sebenarnya diaorg nak konpius kan kita dgn Kisah Nabi Ibrahim a.s. Mcmana kisah tu mgkn ramai yg tau..so korang nilai-nilaikan lah k

Dan esok aku nak ke Papar kot dan maybe Sandakan..hehehehe


p/s: bro Caynie De pinjam lagu r.. mo kasi promo jap..


Sunday, July 5, 2009

CUTI di SABAH

kmk bercuti di sabah buat kali pertama....hehehehe!!
hahaha..selama ini x pernah dpt datang coz banyak halangan

cuti selama seminggu dari 4-10 Julai dengan tiada siapa yang meneman kmk..
lone ranger seh......
pada malam pertama aku stay di Victoria Hotel, Jln Kg Air & teramat lah seksa sebab dapat tingkat paling atas.

so arini aku tukar hotel di Borneo Adventure Lodge yang lebih baik dr sebelumnya. Walau takda TV tp ada tingkap dan internet. Malah ada simple breakfast lg & kalo rajin leh masak. Nak tengok TV gi kat lobby tapi yg penting bagi aku keselamatan.

Sebab nak akses ke 'guest floor' kena ada smart security card..ala2 bank gitu
Makan pun senang dan berjalan pun senang. Turun jer dah leh gi mana2 walau panas lah nya amat.

Hari nie aku gi Centre Point tuk lunch dan kemudian gi Pasar Ikan Masin dan Filipina. Tak beli apa2 lagi coz byk hari di sini dan kemudian g KK Plaza (survey) tuk beli barang. Akhir skali benti di depan water front gitu. Lepak2 sana sambil ambil gambar ler...hehehe

Esok mgkn ke 1B dan tanjung aru makan jagung..heheheh. Transport aku kat sini perkhidmatan awam je ler.. dan siok ya.. aku di ingat org Sabah hingga ada yg tak percaya aku dari semenanjung. best! best! chaiyok!

Thursday, July 2, 2009

AKU MARAH

POLITIK MALAYSIA PALING BODOH
DAN
BANGANG KAT DUNIA

MEDIA MASSA TAKDA ISU
BODOH BETUL

ORANG NAK DENGAR YANG BENAR
DAN
TELUS
KAMI BUKAN BODOH

JANGAN TIPULAH
KAMI LEBIH TAHU APA YANG DI BERLAKU
CAKAP JA LEBIH
TAPI PERLAKSANAAN HAMPEH

DAHLAH TUE..CERITA LAH YANG LEBIH MEMBERI MANAFAAT KEPADA RAKYAT

SEMUA SAMA SAHAJA
KENAPALAH TAKLEH KERJASAMA
SEMUA RAKYAT MALAYSIA

JANGAN DOUBLE STANDARD
BENDA KECIL PUN JADI POLITIK
SEDANGKAN YG BESAR
DIAM-DIAM SAHAJA
BILA BISING KATA ANARKI

JANGAN TIUPKAN API PERKAUMAN
KERANA KITA RAKYAT MALAYSIA

AKHIRNYA PECAH TV AKU KERJAKAN
COZ BERITA BEGINI MASIH ADA
BODOH BETUL
ORANG MEDIA DAN POLITIK NI