Sunday, July 5, 2009

CUTI di SABAH

kmk bercuti di sabah buat kali pertama....hehehehe!!
hahaha..selama ini x pernah dpt datang coz banyak halangan

cuti selama seminggu dari 4-10 Julai dengan tiada siapa yang meneman kmk..
lone ranger seh......
pada malam pertama aku stay di Victoria Hotel, Jln Kg Air & teramat lah seksa sebab dapat tingkat paling atas.

so arini aku tukar hotel di Borneo Adventure Lodge yang lebih baik dr sebelumnya. Walau takda TV tp ada tingkap dan internet. Malah ada simple breakfast lg & kalo rajin leh masak. Nak tengok TV gi kat lobby tapi yg penting bagi aku keselamatan.

Sebab nak akses ke 'guest floor' kena ada smart security card..ala2 bank gitu
Makan pun senang dan berjalan pun senang. Turun jer dah leh gi mana2 walau panas lah nya amat.

Hari nie aku gi Centre Point tuk lunch dan kemudian gi Pasar Ikan Masin dan Filipina. Tak beli apa2 lagi coz byk hari di sini dan kemudian g KK Plaza (survey) tuk beli barang. Akhir skali benti di depan water front gitu. Lepak2 sana sambil ambil gambar ler...hehehe

Esok mgkn ke 1B dan tanjung aru makan jagung..heheheh. Transport aku kat sini perkhidmatan awam je ler.. dan siok ya.. aku di ingat org Sabah hingga ada yg tak percaya aku dari semenanjung. best! best! chaiyok!

12 comments:

Ivy Metaga said...

wasehhh...naga best nya cutii..apa kah misi pencariian "itu" hehehe..

bolih bah itu kalo suda smpi di saaannnaaaaaaa...=)

AmirFX said...

wahhh.. Bestnyer dpt g sabah... Aku bok google tmpt best d Sabah td.. tup2 ngko dah g sana... haha... Enjoy ur day... Hepi shoping....

Kelebar Malam said...

selamat bercuti bro..semoga kembali dgn penuh ceria dan "zest"..

[h]einsen said...

wahwahwah..best sggh..lone ranger lagi..jgn lupa amik gambar sekali..

haruan tasek said...

lain kali ke sabah ajak le aku.... boleh aku bawa ko ronda satu kk tu

khairul onggon said...

Woiittt.. victoria? aku tau hotel tu ehek.. baik ko nginaop di KingPark amik standard single.. affordable, lebih selamat dan strategic depan panggung wayang jerr.. nak ke pasar mlm kpg air pun dekat..

Tulah pasal.. len kali ajak senior gi ehek.. takpe, lepas raya projek jalan2 cari makan di KK orait!!

Shitsurei shimashita said...

onggon~
hehehehehe...itu coz member booking tapi yg skrg nie lagi ok.
aman dan nyaman jak kat situk. hehehehe...projek jalan berjalan akan bermula sudah..weeeeeeeee

sailermoon said...

bestnya...
balik nanti bawak lah ole2 tuk kmk org k...
kta owg kat swrk rindu r kat abg naga

tHEoNeANDoNLy said...

bestnyer....!!

khaLifah feDi said...

wah jeles aku cm nie naga !!!

ekk ko cuti keje ker?

John Iverson said...

Brapa budget ke sana ye bro... sama la kita... selalu lone ranger haha

Shitsurei shimashita said...

sailermoon~
insya Allah..hehehe
ramai ya tu ktk..hahaha

bro amud~
hehehe..tiket murah bro

kf~
cuti dan aku nak cari budak kecil
hahahaha

john iverson~
tiket RM 136 jer to & fro
lain2 kira 500 kot
bolehlah