Sunday, March 8, 2009

Miss WANA just for you!

DIRECTIONS :: Once you've been tagged, you have to write a post with sixteen random things, habits or goals about you.At the end, choose three people to be tagged, listing their names and why you chose them.

1. Lapar..

  • Susahnya mo ajak aku borak time lapar..huhuk takde tenaga wo! Bila dah kenyang, leh layan borak hehehehe!!

2. Kerja

  • Glew kerja gak aku nie, slalunya mo buat sampai abis or limit tp bila malas menguasai diri, hehehe paham2 jelah.

3. Tidor

  • jarang tidor siang tp kalo dapat lelap jap rasa best lah jugak. Sebenarnya aku xleh overnite lebih dari 2 hari kalo lebih mo sakit2 bdn aku. Penah skali 5 hari x tido betul coz kejar assignment wo!

4. Membaca

  • Aku baca kdg2 penuh kadang2 aku buat 3 part ja, intro, ending, sinopsis ja. (fast readinglah tu) Tapi aku memang minat membaca walaupun kamus..lalalalala

5. Membuli

  • Aku x suka buli tp kalo menyakat orang memang minat sgt aku tp bukan selalu la.

6. Pakaian

  • Simple x branded pun tak kisah janji ngam. Suka gak tgk fesyen org dan kalo cantik aku cakap cantik tp kalo tak aku kasi cadangan ja.

7. Nak kayo

  • Nak kayo tp maleh nak join MLM...aku suka buat benda yg aku enjoy buat..jual mercun best wo! Kayo pakcik..hehehehe!

8. Kemas rumah

  • Suka kemas rumah tp kalo tang arrangement slalu kena tegur dgn my mama coz x cantik placing. yelah kat mata aku dah ok tu.. aku kalo kemas suka dgr radio/mp3 kuat2 gak. Dah kemas jgn menyempah plak.. Lagi satu kemas luar dalam rumah skali aku buat.

9. Masak

  • Rajin ngak aku ni masak tp lately kurang skit coz keja opiz hour. Kalo shift lainlah.. my mama kata aku skrg malah masak..huhuhuk bukan ape aku suka create masakan sdiri, yg lain taulah jugak buat tp biasalah pengaruh nak jd chef tu masih ada lagi :)

10. Shopping

  • Suke gi sorang2 ja coz aku ni kalo dah window shopping ja mo 3-4 jam, so kalo nampak2 shaye tegur2lah k...kalo dgn konojo slalu aku yg jd driver dia yg belanja.. bayangkan kat carefour aku keh beli barang sampai 3 jam, habis smua aku belek2.. tgk lain beli lain..
11. Sukan
  • Di layan smua jenis sukan kalo leh semua aku nak main termasuk sukan wanita..best gak main netball ni. tp aku suka main dodgeball n dulu aku main ragbi ja...skali ja kena jahit tp lum ada patah lagilah (Ya Allah, jauhilah ia dari ku)
12. Hiburan
  • Clubbing x layan le, ada jugak try tp x masuk kepala lah...baik duk rumah layan lagu kat PC or kat keta. Wayang pun kureng tp DVD leh lah masuk especially cerita2 hantu, seram, thriller, perang atau sejarah. Fiksyen plak tgk tajuk le, kalo ngam gi tgk kalo tak duduk umah ja.
  • Aku ni lone ranger je..
13. Melancong
  • Nak gi liverpool, barcelona, milan & napoli, marseille & paris, kaiserlateurn & zurich.
  • Aku suke tempat2 sejarah dan rasanya lum habis lagi aku round Malaysia ni. Suka tempat yg ilek dan x crowded sgt utk stay.
  • mesti dah beli momento dari tempat yg aku pegi lawat skrgnya key chain.
14. Falsafah hidupku..
  • Never say die & rise to occassion.. aku ni je ilek je....
15. Berlakon...jd...pelakon
  • Aku minat berlakon tp aku x nak jd pelakon...maknanya aku nak jd diri aku sendiri le..
16. Patut ke...
  • Ofiz mate cakap suara aku kuat glew lebih dari volume 5.. tp kalo korang nak dengar suara aku tgu.....
Dah abis aku jawab TAG Miss Wana yg akan berangkat ke Pontian hari ni (Ahad). Maka ini saya dengan bangganya memberi tag ini kepada

Fitrahulinsan (farid coz x dpt bagi ari tu, gi kerja luar pun x ajak)
Ar-Long (coz aku ingat die)
Amir Fx (bangga sgt tak kena tag yg hari tu, so aku ajak dia jawab)
Fahmi latiff (dia gi kursus tak ajak aku)
Pelangi chantekk (dia balik kg pun x ajak)
Mrs.Edy (dia gi cuti x ajak jgk)
Cik rama2~ (saja nak bagi dia penat coz kenduri baru abis, pun x ajak dtg)

happy jawab..... pening tak, headache je. Nama2 di atas statement aku main2 ja k...jgn mare :)

5 comments:

vidadarisakura said...

aku kalu lapar lagi bising.
hee

PJ selamba said...

fuh fuh!
lega!
risau gak aku entri ko ni rupanya tag...
aku dah histeria dah kena tag...
nasib baik dah tamat...
hutang pun dah makin sikit...
lalalala
apa pun padan muka korang yg kena tag
ngeee

fahmi latiff said...

bro naga,
sorang blogger hanya boleh bagi kepada bogger yg sama satu kali jer...

lalalalalal... esok bro naga punya tag siap la .. lalalalal
1 tag jer untuk blogger terpilih dlm satu2 masa... lalalalala

Shitsurei shimashita said...

vidadarisakura~
heheheheh..lapar bawa bahaya kpd org sekeliling. hilang mesra alam :)

PJ~
jgn riso bukan skrg mo ko di tag aku lalalala..

fahmi latiff~
certainly sir, my mistake..

Storyfazz..... said...
This comment has been removed by the author.