Thursday, March 5, 2009

SAnTai

Boboi nak RM100 untuk membeli kereta control, tp bapanya enggan bagi duit tu. Jd mak Boboi suruh dia berdoa kpd Tuhan. Boboi ikutlah kata2 ibunya dan menulis sepucuk surat kpd Tuhan utk meminta pertolongan RM100.

Posmen yg kerjanya antar dan kutip surat ingat boboi nak anta ke Tuan Presiden, yelah surat tu dialamatkan "Kepada Tuhan" ( dia tafsirkan Tuhan tu presiden). Maka terima lah Tuan Presiden surat boboi tu dan membukanya, lalu berasa sedih dgn permintaan si Boboi. Sebagai pemimpin yg prihatin (ye ke), Tuan Presiden pun memasukkan RM10 dan menulis surat kpd Boboi. Pastu suruh opiz boi nya antar surat tu ke pejabat wakil rakyat tempat si boboi tinggal. (wakil rakyat yg kaki bodek glew)

Mcm biasa, wakil rakyat pun hantarlah surat tu kepada Boboi melalui satu sidang akhbar. Nak dijadikan cerita, Boboi pun membalas balik surat tersebut sebagai ucapan terima kasih (kang tak balas, mengunkitlah plak x kenang budi) dgn kata2:
" Terima kasih Tuhan kerana memperkenankan permintaan saya. Tapi macam biasalah, wakil rakyat tu dah ambil RM90"

9 comments:

PJ selamba said...

'Tuan Presiden pun memasukkan RM10 dan menulis surat kpd Boboi'

'Tapi macam biasalah, wakil rakyat tu dah ambil RM90'

ko salah taip ke naga?
camne presiden bg 10 wakil rakyat tu kebas dari mana 90 tu?

tapi kan...erm...
cam tak logik je cerita ni...
ade ke pemimpin yg mcm tu?
redtape...posman...wakil rakyat...
hmm...
hehe

Shitsurei shimashita said...

PJ~
mana ada salah taip, hahahahaha..
hanya tuan presiden ja tahu brapa jumlah sebenarnya.

Wakil rakyat tak tahu apa isi kandungannya dan kisah sebenarnya.
jd main hentam jelah bagi kat boboi.

boboi plak x tahu brapa jumlah didapat, last2 bila buka dpt 10 je. terus dia assume wakil rakyat yg kebas.

ada wo pemimpin gitu...

Ken Cornellius said...

owh..kirenyer presiden tu sengaje lah..ingatkan salah taip juge tadi..hehehe

helena's said...

dasar perut boncit!tak suke politik!hee marah suda..

sirNik said...

salam..moga anda ceria dan happy di pagi ini..tq kerana mlwt blog saya..

Ivy Metaga said...

best juga jalan cerita ni, ala-ala cerita dongeng versi moden hihi...

caturist said...

Hahaha... aku suke crita ko.

Nanti ko antar pulak posting ni ke 'Tuhan' sebab dia aje yg tau sape wakil rakyat tu.

Aku rasa mcm kenal wakil rakyat tu... hehehe

Babyjane[The Juliet] said...

:D
politik???

Shitsurei shimashita said...

ken~
tulah pasal :p

helena~
jgnlah marah, ti ada org geram..lalala

sirNik~
sama2 dan ceria2 selalu. dah kebah ke demam?

ivy~
dongeng dalam realiti tu.. terima kasih join kamek.

caturist~
sape2? saya mo tahu..celaka dan suruh taubatlah itu org (pinjam ayat Karpal)

babyjane~
politik kini malaysia kini..lalalala