Saturday, February 21, 2009

Sibuk ke?

baru pas buat ECG test, result ok. nak jumpa doktor balik

Hari yg paling sibuk bagi aku ~ pagi dgn meeting, tghari pas smayang sibuk dgn keja n tiba-tiba along aku tepon kata my mama sakit dan mintak aku balik. Camna nak balik lagi 90min ja aku leh chow. Pastu aku plak dah janji dgn kanojo nak gi makan nasi lemak atas bukit TAR.

Tapi nak buat camne, pas keja terus aku gi wad kecemasan~ bukan my mama parah ke pa, tp kena reference ke sini untuk check-up. Diing~dong sana , ding-dong sini, last-last doktor kata my mama normal even bp da naik skitlah. Sakit kepala & batuk mama x hilang2 walo dah g klinik, senseh dsb. Entah kenapa, aku pun tahu apatah lagi doktorkan? Masuk spital gomen, asik amik darah tuk dikaji dan swasta plak caj ikut suka je.

Doktor cakap leh ditahan di wad tpi mcm xde makne je coz semua specialist xda, esok cuti, ahad pun sama. Kalo mo hari seninlah. So bawaklah kami (my abah, my along, syasya and adik) mama ke rumah semula. Dengan itu automatiklah plan makan nasi lemak terbatal walo leh ditunaikan. Bukan pe, aku ja yg leh bawak keta, my abah tadi pun cakap kaki dia sakit. Maka, aku on standby lah if any urgent action need to be taken.

Sampai la nie, smua ok and to kanojo i c u tomorrow k? : )

8 comments:

sirNik said...

salam....terima kasih melawat blog saya..

wana said...

mama nagaperang cakit..?? cian nyoo.. jaga dia leklok taww...

Hmm.. bg la dia mam kepsi ke.. Mcd ke.. Baru la mama u ada tenaga kit..

Su iJamm said...

Apa sgt la nasik lemak banding ngan mak. Mmg patut bagi priority paling maksima.

Tok Bebayang Acheh Dan Cucunya ZiZi said...

Cabaran tuntutan kehidupan...

Sabar je lah ya...

H A F I Z said...

family first! yeargh!

Shitsurei shimashita said...

to all my commenter~

Thank you very much for your concern.
May Allah bless u all. Amin

tHEoNeANDoNLy said...

semoga yr mama cepat sembuh! amin..

Shitsurei shimashita said...

theOneandOnly~ terima kasih. alhamdulillah ada perubahan my mama skrg even not 100%