Thursday, February 19, 2009

ALIAS oh Alias


YO! kali ni aku nak citet TTG UPPER BODY exercise plak.
Cuba korang tengan lengan (arm k, bkn forearm), ada buaian tak?
Pa tu buaian? ha, korang lurus kan tgn, tapak tangan ke atas. Pastu korang rasa lengan atas- bawah, ada lembik ka keras?
Bahagian tu kita panggil triceps kerana ada 3 jenis otot disana. Ingat triceps bukan forceps k.
Area tu slalu jadi rungutan client2 aku dulu, yalah semua nak vogue to the vass mcm Alias, bkn pakcik alias tukar pikir tu. So aku suggest kat diaorang buat exercise dibawah. Kalo yg ni maleh jugak, den sobat sorang2 ngan cemeti pari (kejam wo).






Nama/Specis senaman: Dips (bkn dips pizza hut tu)
Tempat : kat opiz, umah, soping komplex dsb janji leh letak tgn kira ngam
Ulangan : 9-12
Set : 2-3
Pernafasan : 3:1:3
Keahlian : Terbuka kpd smuo org

Cara2nya:

Cari bangku/bench yang sesuai
Pastu letakkan tangan kebelakang.
kaki buka ikut saiz bahu.
jgn main tekan ja, ilek2 dulu. senang diri.
pastikan badan anda tegak cam dalam pict tu.
turun perlaha dgn kiraan 1,2,3 (tarik nafas)
stop jap kat 1
naik balik 1,2,3 (hembus nafas)

kesannya: buaian akan jadi tegang dan anda tidak risau ttg selulit atau x nampak fit. Insyallah.
pada lelaki~ barulah balance size arm anda.


YANG NI JUST 4 MS. MARCELLA:
JGN MARE-MARE K...



6 comments:

Marcella Raymond said...

terima kasih di atas gambar lelaki berotot.. (@_@)

encik Nagaperang, bagaimanakah pernafasan 3:1:3?

Shitsurei shimashita said...

same-same!! pernafasan 3:1:3 tu yalah inhale 1, 2,3 dan 1 hold and exhale 1, 2, 3 too.
This is a basic breathing technique for beginner.

Selamat mencuba...take 5 before sicks.

Tok Bebayang Acheh Dan Cucunya ZiZi said...

Fuyoo..!

mountdweller said...

Bukan susah kan? Buatlah apa jenis senaman pun asalkan betul caranya. Apa yang uncle buat hanya jogging dan push up. Alhamdulillah badan uncle masih fit dan sihat sehingga kini walau pun dah 54 tahun.

sutera putih said...

Ummmmmm..............
Bagus nih,,,
Kena bangun awal skit lah ni,,,
Baik punya,,,Nanti mesti yg dengki kat aku ni,,,
Haha,,

Shitsurei shimashita said...

Mountdweller~ salam ayahanda. Smoga sihat slalu k. Keep smiling :)

Sutera putih~ u happy we all lagilah happy. Keep fit babe ;p