Thursday, February 12, 2009

Amoi cantik


satu pagi di hari yg tenang, dua org pekerja tekun menyusun barang di stor. tatkala sibuk bekerja, terjadi satu perbualan antara mereka:

Paul: Wah, cantiklah sumadak ni.

Jean: Ala, dalam poster semua cantik bah! Touch up skit mengilalah org tengok.

Paul: Kalo lah aku dapat isteri begini, tentu aku susah hati. Takut org culik beliau.

Jean: Betulkah kah ko takut? Dulu ya tapi aku rasa skrg tidak.

Paul: Nakuro?

Jean: Yalah, jika dia yang cantik ko buli dapat, apalah yg kurang sikit
dari dia. Ntah2, yg lebih cantik dari dia ko buli dapat.

Paul: Dasar jantan perampok.

jika diamati sekarang, kebanyakkan wanita2 cantik yg menjadi isteri VIP serta golongan marhaen sering diceraikan atau minta cerai, even berabis diaorg makeover. Kalo pikir balik, kenapa jadi gitu? Adakah kecantikan sekarang bukan jaminan kebahagian? Wallahualam.

p/s: jom layan lagu Amoi cantik!

11 comments:

khairul onggon said...

Yapp butut.. kecantikan bukannya menjamin kebahgiaan... bahagia itu maknawi bukan bersifat lahiriah... :) yezzza..

fahmi latiff said...

assalamualaikum

heheheh...

memang benar pepatah ini

"selembut buah dada wanita adalah pusara bagi seorang pahlawan"

heheheh...

sorry info terbatas..

salute sir

ONDAK OMPUN said...

Kadang-kadang perempuan gila selekeh di jalanan jelas jua kecantikannya. Cantik pada keburukannya.
Ah, atau aku yang GILA?

PJ selamba said...

err
kalau yang cantik tu perangai buruk
tu la kot yang bercerai berai tu

fahmi latiff said...

to PJ selamba

hehehe sorry

"err
kalau yang cantik tu perangai buruk
tu la kot yang bercerai berai tu"

tak la perempuan cantik dia ada energy untuk menarik perhatian lelaki...

jadi yg pandai guna mestilah dia ambik kesempatan... :)

dia kontrol keadaan bukan keadaan kontrol dia... heheheh

"selembut buah dada wanita adalah pusara bagi seorang pahlawan"

sorry menjampuk tuan punya blog
info terbatas...

jangan marah... kawan2 kan.. :)

bozzobattousai said...

setakat muka cantik tapi perangai tak cantik wat pe?

melle(tujuhbelas) said...

jika berkahwin atas dasar cantik,
maka, dat guy hanya dpt kecantikan tesebut,
bilaa kcantikan tesebut hilang,
hilanglahh fokus utama perkahwinannya.
jika berkahwin ats dsr kualiti attitude,or kebahagiaan,
sebaliknya belaku okehh..

Shitsurei shimashita said...

khairul onggon~ ya betul tu!

fahmi latiff~ ewah! ada fact tu bro.

ondak ompun~ keburukan pada zahiriah aja. yg penting isinya cantik.

pj selamba~ hehe! cam da pengalaman ja.

bozzobattousai~ cantik serba serbi. Cayok!!

melle~ ya benar! keteguhan cinta dan kasih sayang bukan pada paras rupa.

jika sudah berjanji setia, harap kita dpt tunaikannya. Insyallah.

kakyong said...

salam,

cantik di mata & cantik juga dihati,
cantik budi bahasa & cantik juga kata..

itu lah cantik yang menjana bahagia...

abdrahim kassim said...

Saya suka tengok perempuan cantik...he..he...

helena's said...

kalo org tu kawen sebab utama adalah kerana girl tu cantik,,kalo becerai no wonder..