Wednesday, February 25, 2009

Jaga-jaga, abg gitau ni

jika kita ketawa selama 10 hingga 15 minit, kita boleh membakar 50 kalori sehari. Jadi, kalau kita ketawa setiap hari selama 10 hingga 15 minit, kita boleh membakar hingga 2 kilogram kalori setahun.

Jika seorang lelaki menghentak kaki setiap hari, dia boleh mengurangkan 1/10 kalori dalam badannya.

Seminit selepas anda membaca ayat ini, 100 orang akan meninggal duni dan 240 orang bayi dilahirkan. Ini berlaku kerna pertambahan populasi dunia dianggarkan sebanyak 140 org/minit.



Pemimpin negara China yg terkenal dan diagungkan rakyatnya, Deng Xioping (1904-1997) mengekalkan kesihatannya sehingga berumur 93 thn dgn mandi air sejuk dan bermain terup setiap hari.

15 comments:

PJ selamba said...

'Seminit selepas anda membaca ayat ini, 100 orang akan meninggal dunia'

lepas baca ayat tu, aku rasa cam nak stop lak...
rupanya...
ampes
haha

wana said...

tipu ohh.. cayer gelak ari2 x kuwuss pown.. huhu..

sutera putih said...

betul2,,,
gelak ari2,,,
'awet muda',,,
hehehe,,,

RdhanZ said...

Kalau senyum, berapa kalori yang terbakar?

Hehe...

Ken Cornellius said...

best la info ni..hehehe.. pasni nak salu mandi air sejuk je and main terup..hahaha

tHEoNeANDoNLy said...

klu marah berapa kalori yang terbakar plak naga..?? huhu..

caturist said...

Aku suka komen selambe dari PJ selamba... hehehe... selambe betul ko.

Yatt said...

ketawa n gelak lah sebelum anda kketawakan n dgelak kan..kahkah

naga...kalu nangis ke..masam muka ke..or marah berapa kalori yg akn hangus yea..hehehe

Si Pari2 said...

aku hari2 ketawa..
tanpa ketawa..
hari2 ku nda bermakna..

helena's said...

bohong2!nape cik hel tak kuros2 pon??ekeke

bozzobattousai said...

ye ke main terup setiap hari bleh sihat? klu cam gitu ujung minggu nih bozzo nak open table la main pair up.

dayenpanthepucca said...

ooo ye ke??? patutlah aku kurus shanananana ^_^

terpaksalah mengurangkan aktiviti gelek-menggelak selepas ini...wuwu...

Marcella Raymond said...

hahahahahaha
hahahahaahah
hahahaahhaahah
haahahahahah
hahahaahahahah
hahahahahaahah
haahahahahha
(+_+) <-saya cuba menguruskan badan

AmirFX said...

Aku nie salu ketawa bila tgk brg makan yang pelik2... Boleh kurus tak??

Shitsurei shimashita said...

PJ**
dont stop the music yo!

wana**
gelak memang tak gi kurus tp x gelak lagi kurus wo..da pahm ka adik manis..

sutera putih**
laugh the best medicine, jgn over udah! hohohohoho!!

rdhanz**
senyum byk kalori terbakar termasuk org yg terima senyuman kita tu skali terbakar (sedekah tu)

ken**
mandi air sejuk k ja, main terup 'O' ja k? cho chai ti i like it.

theOneandONLY**
marah byk kalori terbakar, malah leh hangus skali. berapi glew time marah (sabar2 wo)

caturist**
selamber aje PJ selambe tu, kalo tgk pun memang selamber je (jgn selembet udah)

yatt**
kalo masam, kalori yg terbakar sekitar -10% coz masam ph <7. hancur terus wo!

si pari2**
ikut kata kak Yatt tu.gelak b4 digelakkan.

helena**
ala cik hel ketawa senang hati. lalalalalala :)

bozzo**
no see k? saya up lagi 25%!

dayen**
uina! jgn berhenti senag diri & hati k.

marcela**
x cukup lagi tu, pitching kena mantap, dinamik sti sharp, mesti ada puncher yg kuat k.

amirFX**
buli bah kalau ko. Pastikan empunya makanan tdjk berdekatan ketika anda gelak ketawa. mo kurus coz kna mak sliper wo! huhuhuhuk..