Thursday, February 19, 2009

Cik Ika~ saya dah jawab

Sila berikan kegunaan lain yang digunakan oleh anda kepada barang-barang yang dinyatakan di bawah...(maksudnya bukan kegunaan sebenar barang tu tapi kegunaan tambahan yang anda buat la dengan barang tu, kira diaplikasikan oleh anda... konon kreatif la tu!)

1) Anak Kunci
kegunaan asal - untuk kunci pintu, laci dan apa2 yg berkunci
kegunaan sampingan - utk ditimangkan sebagai latihan menimang anak ti... x lah cuak sgt

2) Penutup Pen
kegunaan asal - tutup pen, x nak kasi dakwat kering
kegunaan sampingan - leh jd pasu pokok tauge

3) Botol Mineral
kegunaan asal - tempat simpan air
kegunaan sampingan - menyimpan 'urine' ketika perlawanan bola pastu baling kat
referee kayu (tapi aku x penah buat lagilah)

4) Paper lama
kegunaan asal - leh digunakan utk buat draft paper
kegunaan sampingan - dijadikan bahan iklan macam iklan Kit-kat tu...

5) Seluar 'D' lama
kegunaan asal - pakai kat dalam bukan di luar
kegunaan sampingan - buat orang2 kat sawah versi moden agar burung2 tobat nak dtg lg

6) Lesung batu
kegunaan asal - menumbuk belacan, dsb
kegunaan sampingan - digunakan oleh org di Kg. Losong tuk ketuk kpala org curi kropok.

7) Langsir
kegunaan asal - kehiasaan umah/keceriaan umah
kegunaan sampingan - Langsuir amik sbagai uniform

8) Komputer ofis
kegunaan asal - buat keja rasmi
kegunaan sampingan - Tagged, blog dan cari gambar pastu lupa log out. Kna virus lari le!

9) Duit syiling
kegunaan asal - nak lengkapkan duit kertas
kegunaan sampingan - utk buat magik tapi coz tertelan pastu menyusahkan org korek dia

10) Laman Blog
kegunaan asal - menulis dan mencari sahabat lama dan baru. tukar2 pendapat
kegunaan sampingan - boleh buli org mcm sapa ya. hehehehe cari sendiri!!!

next person: klik their name 2:
  1. Mademe Azie
  2. wana
  3. caturist
  4. butterfly
  5. ken cornellius
  6. helena
  7. Rdhanz-buku nota
  8. Zuer
  9. Kamar penuh cerita
  10. PJ selamba
  11. Aprilgurl

6 comments:

RdhanZ said...

Tak limit kan berapa manusia lain yang akan ditag?

Penat la kalau perlu cari sampai 12. Mau semua saya tag.

Anda pernah try tag CheDet dan AnwarIbrahimBlog? Cubalah!

Haha...

Marcella Raymond said...

kegunaan sampingan - menyimpan 'urine' ketika perlawanan bola pastu baling kat referee kayu <- you still do this. i know.

bozzobattousai said...

memang lawak jawapan ko...simpan urine pastu baling kat ref memang best...aku pernah baling burger je kat fru...dulu r masa budak2 lagi...

irbika said...

hahaha... thanks answer it..sebelum i komen dah ramai komen memang entry tu lah the best answer from you, shitsurei..."Botol Mineral"

Confirm, you ader penah wat! ngaku jer lah!!!

mademoiselle azieshakespeare said...

adoit masuk dlm snarai gak ke?
ok la, sy menurut perintah, waaaaa ;p

caturist said...

1) Anak Kunci
kegunaan asal - buka kunci.
kegunaan sampingan - scratch my back.

2) Penutup Pen
kegunaan asal - tutup pen
kegunaan sampingan - untuk dihilangkan.

3) Botol Mineral
kegunaan asal - simpan air.
kegunaan sampingan - simpan air gak dalam peti esbok.

4) Paper lama
kegunaan asal - anak aku buat lapik makanan.
kegunaan sampingan - bapaknya pulak buat cover muka... tido.

5) Seluar 'D' lama
kegunaan asal - malu nak cakap
kegunaan sampingan - apala ko ni... cakap pasal spende...

6) Lesung batu
kegunaan asal - menumbuk.
kegunaan sampingan - Aku penah baling kat pencuri yg pecah masuk umah aku.

7) Langsir
kegunaan asal - Hias.
kegunaan sampingan - Lap taik idung... kakaka...

8) Komputer ofis/umah
kegunaan asal - Cari ilmu.
kegunaan sampingan - Aku orang baik k... tengok yg elok je.

9) Duit syiling
kegunaan asal - simpan tabung
kegunaan sampingan - korek tabung buat beli rokok (susah nak berenti da...)

10) Laman Blog
kegunaan asal - cari kawan baru.
kegunaan sampingan - Buat karikatur... ko bila nak anta gambar?...