Tuesday, February 24, 2009

Never say Goodbye


Jangan Kau Ucap Selamat Tinggal

Ku mencari, Ku mencari
Apakah salahku
Kau buat ku termenung seorangan
Dalam diri sangsi, Akhirnya begini
Perpisahan tak kuduga

Ku mengerti, Ku fahami
Keputusan diri
Biar saja aku sebegini
Permintaan terakhirku, Jangan kau lafazkan
Simpan saja kata-kata

Jangan diucap selamat tinggal
Jangan kau ucap selamat tinggal
Jangan diucap selamat tinggal
Kepadaku...

Walaupun seketika... Walaupun sekelip mata
Simpan saja kata-kata, Ke akhir hayat yang ada

Mungkin ia satu suratan atau kebetulan, setiap kali aku menyebut kalimah di atas; dia takkan ku temui lagi. Jgn kata tepon, sms or antar sepucuk email/surat - terserempak pun tak penah. Entahlah, mungkin itulah kekuatan dan keramatnya 2 patah perkataan tersebut. Sebab itu aku gitau konojo jangan suka2 main dgn kalimah tersebut, kang betul2 jadi sakit wo!Aku rasa korang pun ada kalimah pemutus kata sendirikan?
Atau korang pernah mengalaminya sendiri.
pikir-pikirlah dan renung-renungkanlah.....

18 comments:

helena's said...

sy suke lagu ni,,sedih,,bile dengar time tgh sedih la..hehe tp betul,jgn di ucap selamat tinggal,,nt makan diri..

PJ selamba said...

alang² letak la lagi dua lagu

jangan kau ucap selamat tinggal - fotograf
never say goodbye - mario & nesty
haha

khairul onggon said...

errr... lagu hi hi bye bye takde ker... ehek...

mademoiselle azieshakespeare said...

nyanyi lagu 'leaving on a jet plane' ar bro, eheheh :D

everything was written, we have to treasure every moment given, for sure with smile

ruzzlan2312 said...

Assalamualaikum,
Kalau ahli muzik - Lagu ni boleh dimainkan secara rancak atau mood gembira juga.

Sila berkunjung ke laman Photoshop saya yang ringkas.

cik_ah82 said...

apsal ko jiwang lak beb?

Dato Paduka Masri said...

jiwang la ko beb... lalalalalalalala....

Shitsurei shimashita said...

to cik_ah82 & dato paduka masri~
mana ada jiwang tu- kat Harian Metro smalam ada tulis 'SAYA NAK PERGI JAUH, jadi dapatlah idea tentang tajuk ni.

agaknya kalo tiba2 org yg kita kenal/sayang ke cakap gitu, gmana reaksi kita?

sebagai cth korang nak balik keja, tiba2 opiz mate cakap gitu` tentu x tenangkan?

Marcella Raymond said...

Ku mencari, Ku mencari
Apakah salahku
Kau buat ku termenung seorangan
Dalam diri sangsi, Akhirnya begini
Perpisahan tak kuduga

-->harus cakap dengan si dia

Ku mengerti, Ku fahami
Keputusan diri
Biar saja aku sebegini
Permintaan terakhirku, Jangan kau lafazkan
Simpan saja kata-kata

-->mana tahu si dia nak kembali padamu

Jangan diucap selamat tinggal
Jangan kau ucap selamat tinggal
Jangan diucap selamat tinggal
Kepadaku...

-->mana tahu dia taknak cakap goodbye? :p mana tahu dia nak bikin cake happy birthday?

Walaupun seketika... Walaupun sekelip mata
Simpan saja kata-kata, Ke akhir hayat yang ada

-->manusia cepat mati..cakap jer lah semuanya.. (^_^)V cheer up, Shitsurei-san!! Ganbatte neh!!

Ken Cornellius said...

waduh.. terasa sangat lagu ni..

pink_butterfly said...

syukur la rama2 nda ada words yg bahaya cm2..

hihii~

sutera putih said...

HuhUhuhu...
sokong2,,,
sedey sehhh,,,
huhuhu,,,
nak nangis ni tingat,,,
huhuhu,,,
sobsob,,

alien said...

sape tinggal ko ni bro..
rileks la..

eDrYaNa said...

sedey plak bile menghayati bait2 lagu nih..
tingat jaman2 remaja disaat chenta putus ditepi jalan..
huhu..

Shitsurei shimashita said...

helena~
keramat tul ayat2 tu kan? ish!ish!

PJ~
yg ni lagi touching wo!

onggon~
hehehehe!! eh ezlynn, awak nampak cantiklah!

azieshakespeare~
zoom!! zoom Malaysia..

ruzzlan~
TQVM for visiting.

marcella~
aduya- kita tetap happy coz u all make me happy wo!

ken~
tang mana yg hang terasa tu?

cik rama2~
eee...bestnya takda..jgn cari tau.

sutera putih~
jgn ditahan air mata tu, biarkan ia mengalir mgkn da yg terbuku tu.

alien~ xda sape2 tp upanya ada THUMBDRIVE aku rupanya.

erDyana~
putus di tepi jalan di kawasan Bukit Putus..huhuhukk

bee said...

sabar ek..sume org mengalami bender nie...

nRqzHa said...

hm..tingat lg mase nek keta dgn arwah ayah on the way blik umah pas urusan kije..bile lagu ne je ayah ttba pasang kuat gile sampai mg tkejut n pelik..mase 2 xde pk pape..upenye 2 tanda2 die nk tglkn kitorg selamanya..ayah..miz u much..

Shitsurei shimashita said...

bee-
thanks tp bukan de apa2 pun, psiko je. :)

nRqzHa-
maaf. takziah saya ucapkan. Semoga rohnya dicucuri rahmat dan ditempatkan bersama2 org2 yg beriman.