Saturday, April 25, 2009

SerTai PeRaduan NAgaperang


SEJAK onggon dan fitrahulinsan mengadakan peraduan, saya pun teruja utk mengadakan peraduan yg kurang lebih serupa. Peraduan ini amat mudah, hanya berkisar tentang diri saya dan blog ini sahaja. Semestinya pertandingan ini terbuka kepada semua pengikut blog saya dan silent reader kecuali Search & Destroy team yg bertugas sama2 dgn saya.
Hadiah amat MENARIK dan SENTIMENTAL VALUE gitu.

Syarat penyertaan ialah
  1. HANTAR SEBERAPA BANYAK JAWAPAN ANDA.
  2. JAWAPAN YANG PALING TEPAT ATAU MENDAPAT PERATUS YANG TINGGI AKAN DIUMUMKAN SEBAGAI PEMENANG.
  3. JAWAPAN AKAN DIUMUMKAN SELEPAS TARIKH TUTUP.
  4. JIKA TERDAPAT MARKAH YANG SAMA MAKA JAWAPAN DI SOALAN NO. GENAP AKAN JADI PENENTU. sapa yg tinggi jawapan tepat akan di pilih pemenang.
  5. JIKA MASIH SERI, JAWAPAN SOALAN NO.GANJIL AKAN DIGUNAKAN. sapa yg tinggi jawapan tepat akan di pilih pemenang.
  6. KALO NAK MENANG SILALAH GODEK ARCHIVE BLOG SAYA TP KALO YAKIN MAIN TEMBAK JELAH..lalalala

SILA HANTAR JAWAPAN ke email saya di gaban_619@yahoo.com
sebelum 0000jam 30 Mei 2009 maaf sebenarnya pada 1 Mei 2009.

Soalan- soalannya:

1. Siapakah yg mendorong saya mengaktifkan blog saya semula?
a) saya sendiri
b) suasana kerja yg tak bz sgt
c) kerana org lain pun blogging
d) semua yg di atas

2. Warna kegemaran saya ialah_________
a) semua di bawah
b) biru
c) hijau
d) hitam

3. Berapa kalikah rumah saya dimasuki org tidak bertanggungjawab?
a) 1
b) 2
c) 3
d) 4

4. Apakah makanan kegemaran saya?
a) sate
b) nasi ayam
c) fast food
d) sate dan nasi ayam

5. Apakah warna rumah saya?
a) putih
b) putih dan kuning
c) putih dan coklat
d) kuning dan coklat

6. Kenapa saya pilih nama nagaperang?
a) saja jer
b) pengaruh kartun
c) nampak ganas
d) semua di atas

7. Nyatakan pengangkutan yg saya gunakan ke pejabat?
a) motosikal dan LRT
b) motosikal dan kereta
c) motosikal, kereta dan LRT
d) kereta dan LRT

8. Apakah talian komunikasi yg digunakan oleh saya?
a) Digi, Maxis
b) Celcom dan Digi
c) Maxis, Digi dan Celcom
d) Digi, Maxis, Celcom, U-Mobile & TM telekom

9. Berapa kali saya naik kapal terbang?
a) 1 kali tapi tak terbang
b) 1 kali dan terbang
c) tak pernah
d) banyak kali

10. Nyatakan pengangkutan yg saya gunakan ke pejabat?
a) motosikal dan LRT
b) motosikal dan kereta
c) motosikal, kereta dan LRT
d) kereta dan LRT


10. Berapa kali saya pernah bertukar kerja?
a) tiada
b) 7
c) 6
d) 5

11. Dimana terletaknya kampung saya?
a) Kg. Baru, KL
b) Kg. Datuk Keramat, KL
c) Kg. Puah, KL
d) Kg. Kuantan, KL

12. Jenama pencuci muka yang saya gunakan
a) Nivea,& Clearasil
b) Nivea
c) Clearasil
d) Nivea, Clearasil dan Oxy 10

13. Adakah saya pernah berjauhan dari keluarga atas dasar pendidikan?
a) pernah
b) tidak pernah
c) pernah tapi kejap jer
d) jawapan a & c

14. Pilih nombor kegemaran saya?
a) 9
b) 8
c) 16
d) 23

15. Dari manakah konojo saya berasal?
a) negeri2 Utara
b) negeri2 selatan tanahair
c) Malaysia timur
d) Lembah Kelang


SEKIAN DAN SELAMAT MENJAWAB. KESUDIAN ANDA MENYERTAI PERADUAN INI AMAT DIHARGAI DAN DIALU-ALUKAN.
YANG IKHLAS tuan empunya blog ni Mr. Shaharuddin



36 comments:

Mohd Nasri Md. Nasir said...

adiahnye?
hehe

khaLifah feDi said...

adiah ape mu maw ni my team?

Shitsurei shimashita said...

mohd nasri~
menarik bangat sih hadiahnya.

kf~
tuan nak sponsor ker nie? adiah menarik wo!

tqa said...

alahai.. nmpk nya sy blom cukup kenal..
hehe.. kena korek archive la ni kn?
huhuhuhu..
otomatis sa tarik diri.. :D


nway, kita akan trus saling mengenali via blog k! haha

John Iverson said...

kiuz yg menarik ni

khaLifah feDi said...

emm lps ko abis nie aq pon maw buat bolihkn?

mr coklat said...

kalo mrcoklat masuk contest nih, dan misal katalah mrcoklat menang..hehe.. nk send cmner hadiah tu? jauh wooo.. lainlh hadiah berbentuk digital.. jd mrcoklat berpendapat, kalo mrcoklat join sah2 x menang coz susah nk send hadiah.. hehe.. pakai byk modal..

AmirFX said...

kenapa soklan no.7 ngn no.10 sama?!

Shitsurei shimashita said...

tqa~
takpe hentam ajer..mana tau berjaya :) keep in touch sis.

josh iverson~
makasih :)

kf~
boleh apa salahnya..jangan lupa jemput saya sbgai juri :)

mr.coklat~
jauh kat mana tu? hehehe...hantar kat umah di Malaysia kan leh. ti bila cuti leh lah bukak :)

amirFX~
soalan 10 yg berulang tu dah dibatalkan. Maaf terlebih paste lah plak :)

PJ selamba said...

o0o... peraduan ni ke..
hehe
adeh
camne nak jawab ni..
menang dapat apa?
aku nak ps3 kalau ada..
kalau ko tak mampu, ko bagi hadiah tv plasma pun dah ok...

ShAf!xX said...

bro..nak jawab kat ner soklan2 tu?

Shitsurei shimashita said...

pj~
mak oii! demand yer ..hehehe :) leh bak payslip dan muka depan buku bank..nak buat installment kat Courst jap.. hadiah menarik da boom.

shaf!xX~
jawapan leh dihantar ke email saya.

.aku Josh. said...

bro,first of all namer dier joh iverson la!..haha..terkejut ade org len nama josh gak..hahaha

nak ekot2!..jap ek.will anta emel!! tunggu aa!!hehehe

bee said...

aiyark..kene godek2 la ni..atoyai..yg ni cek mls ni..kalu nk menang tanpa bertanding boley x???huhu..

pssst....to:kf..
kalu die buat contest..bisa pening kepala gue...

amALIVE said...

menarik ni...
(^,^)

khairul onggon said...

Ini betul2 penderaan... gila la.. org yg duduk satu opis pun belum tentu bol ejawab soalan2 nih... kekekekeke

anak laut said...

peraduan perlu ada hadiahnya,

tiket airasia ke bali pun cantik jugak kan..?::))

p/s: sya akan jawab nanti.

non0t[shins3n] said...

uwa uwa uwa....
naga...
nak j0in...
tp,
stress baca soalan...
ahaha....
psiko jak lebeyh...
nak ngs dh t0wk...
cam sik mmpu m0wk jawab jak...ahahaha....

WhiteTulip said...

terpaksa lah saya khatam blog nie..huhu..

Khairul Antasha said...

mak aih... ni baru btl2 mencabar

cik_ah82 said...

wey, pe soklan menduga kesabaran tol ni?
amboi2, soklan xhengat dunia tol!sabo je la..aku jawab soklan spm pun xsesusah ni..huhu

arnirina said...

hohohoh..peraduan lagiii...

Shitsurei shimashita said...

josh~
ada dan dai pun study lagi tok.
ingatkan beliau player NBA..hehehe!!

bee~
xpa..just for fun and try your luck cik mek molek weh. Kftp buat contest hadiah dia minyak wangi wo.

amalive~
ya, amat menarik hingga da yg terperuk mencari jawapan soalan yg comey sgt nie. hehehehe!!

khairul onggon~
mana ada? S& D tak dibenarkan kerana maklumat ada dlam HRMIS. hehehe!!

anak laut~
tiket ke Bandung lah lagi..leh makan2 dan soping2 kat FOC. Makasih atas kerjasama.

nonot~
hahaha!! taklah susah,senang jer tue. penjam mata dan dgr kat hati, ada pasti boleh melakukannya. cayok :)

white tulip~
slow2 yer cik bunga..sure leh jawap yer soalan2 yg comey nie.

khairul antasha~
mencabar dan penuh aksi ganaz hingga da ug baling saya dgn gula2 kat opiz nie. kahx7!!!

cik ah82~
hehehe..saja ja bagi kawan2 senang menikmati rezeki yg dikurnikanNya pada saya nie. lalala.

ms.arnirina~
Ya, peraduan budak2 S&D yg kacak dan kaya jap nie.

Felicia F. Ramzi said...

kalau saya masuk kontes ni, ada jaminan tak akan dpt henpon E71?
ada??? ok mekasih...saya masuk..

tHEoNeANDoNLy said...

ok... bro amud dah email kan jawapan nyer... mesti aku menang ni...!! hehehe...

moMmY miMiL said...

soklan ape ni beb?
susah giler seh..
okay laa..
nk kena kumpul 'exhibit' dulu nih..
heheheheh..

Shitsurei shimashita said...

felicia~
ada jika ongggon sudi sedekahkan hp dia pada saya..hehehehe..gurau aja.

bro amud~
Insyallah, setelah di teliti oleh panel juri ti.

mommy mimil~
kumpul jgn tak kumpul..lalala
soalan yg comey namanya.

Monkey D Luffy said...

makiah! susah ni

ViLdA FiDa said...

adehhh...prasan tak soklan no 13 tu...soklan bonus ke...jawapan lebih kurang same@mmg same la...hik..hik..hik...fenin2...

zaidi ali said...

Bro. Naga,
Bila ada masa pree jom pi pekena sate (sate mana best?). Semua disponsor. Jgn lupa bawa jawapan bocor yea!

kirana said...

Laaa....si naga nih! Saje je nak bagi Kirana biol dan sewel-mewel nih. Org kampung dia pong tak dpt nak jawap soklan cam gini.

Tapi kan....adeehhhh...camner Kirana nak jawap soklan nih? Asal baca soklan je, ketawa sampai guling2. Takleh le camni, tak aci tol. Mental Kirana di buat nyer!

Nanti ko, Kirana wat peraduan yg seiras cam peraduan ko. Bagi chance ko plak yg sewel...

helena's said...

susah ne soalan..hu amik mase nak jawab ne..ekeke

Shitsurei shimashita said...

monkey d luffy~
mana ada susah, senang2 aje tue.

vilda fida~
soalan perangkap tu..cepu emas wo :)

zaidi ali~
jom kita pi satay jalan gurney..sedap wo :) jawapan berlubang xdalah bro.hehehehehe!!

kirana~
tulah pasal org kg kita pun tgh buat demo coz takleh jawap.hehehehehe!!

hahahaha!! ketawa sampai guling2..hahaha biar betoi wo :)
okey, tibuat yer and saya join pai pinin2lah.

cik helena~
lalalala..tarak susah ma..comey jer soalan tue :)

Perisik SR said...

alamak, soalan susah btol la..
apa rumus ..lupa la...err..leh tiru?

Shitsurei shimashita said...

perisik SR~
rumusan adalah....hehehe
leh tiru dan hantar jer. kalo gi jawapan salah tolak 2 markah..hehehe

taklah susah mana pun, try ur luck mana tau berjaya. wacaa!!

sunflower said...

rini baru nak kenal blog naga.. contest pun da habis.. huhu.. sedey..