Monday, April 20, 2009

ALaHai 1more

MALAM TADI, LAST NIGHT DALAM JAM 10/AROUND 10 O'CLOCK~

BARU JA NAK LAYAN BLOG, TIBA2 KAMI DIKEJUTKAN DENGAN BUNYI BISING DI LUAR RUMAH. RUPA2NYA SATU (bukan satu malaysia ok) GERAKAN MENCARI SUSPEK YANG TELAH MEMECAH MASUK RUMAH HAJI HAMID SEDANG DILAKUKAN. SUSPEK BERJAYA MENGAMBIL BARANG KEMAS DAN PENGEJARAN SUSPEK BERLANJUTAN HINGGA KE KAWASAN RUMAH SAYA. SUSPEK DISYAKI MENGGUNAKAN SISTEM SALIRAN AIR UNTUK MELEPASKAN DIRI. GERAKAN TELAH DILAKUKAN SEKITAR KAWASAN TERSEBUT NAMUN SUSPEK GAGAL DIJEJAKI. PIHAK POLIS TIBA SETELAH DIHUBUNGI OLEH MAMA DAN MANGSA TELAH MELAPORKAN KEJADIAN TERSEBUT.

SEKIAN TERIMA KASIH.

LAPORAN BUKAN DARI LOKASI KERANA SAYA SKRG KAT OPIZ..hehehehe

26 comments:

♥ cik intanurulfateha ♥ said...

.encik bossssssssssss
.tgk abang nagaperang nehh
.die blogging kt opisss
.babap die.........

khairul onggon said...

Hello polis... tangkap nagaperang ni sebab dia pagi2 sampai opis melalui saluran air longkang MBPJ... suspek ni.. suspek.. hehehehe..

Perisik SR said...

smpt pulak berbloging ar tyme diorg pacik polis tgh carik. pandai cover line! =p

helena's said...

tak paham bole tak?

Babyjane[The Juliet] said...

hahaha
:P

Ivy Metaga said...

bole tahan juga suspek tu yer, naga tak de p kejar sekali ka hehe..

pulasperut said...

kau pakai pedang, cantas je kalo jumpe. lalala..

Shitsurei shimashita said...

cik intan~
hehehehe..syhh!! jom kita belanja dinner k.

onggon~
mana ada tu cheah lah..lalalalala
saya tatau mana ini tempat, ada kasi hadiah kah kalo dpt tangkap itu orang.

perisik SR~
hahaha...biasalah tu..pacik polis pun nak cari lokasi pun 5 kali pusing. last2 kami buat roadblock tuk diaorg tahu kat mana.

cik helena~
lately byk kejadian pecah rumah di kejiranan saya. yg ni kali 3.

Shitsurei shimashita said...

babyjane's~
time tu plak baru pas dinner yong tau fu. phm2 jelah kan..malas dah dtg. tp gi cari jugklah. huhuhukk!!

ivy~
siap keluar api wo my dear. hehehe api torchlight jelah. lalalala. ikut jugaklah mencari tp suspek tu ada ilmu fuyoo magic kot.

pulasperut~
tulah pasal, hari tu dah dapat sorang,ni dtg sorang lagi. memang ginilah keadaan bila time2 gawat ni.

♥ cik intanurulfateha ♥ said...

.yay!
.abg nage nk banje dinner!!!!
.yahooooooo :D

Shitsurei shimashita said...

cik intan~
jom kita makan kat muar...hehehe
dah lama tak kena pekena mee kat sana.

bozzobattousai said...

ko suruh je naga ko baham pencurik2 tuh...

eMBuN_mALaM said...

hello bro... u jgn makan sorg aaa... I nie gangster tau... Lu ckp sama gua itu hari 50% 50% ...

"yerrrrr...alalaaaaa garang gituuuu... ahakzzzz..."

Shitsurei shimashita said...

bozzo~
ikut hati memang pun tapi masi da belas kasihan lagi.

embun malam~
ayo towkey sikalang sudah tukar la wa mo 100% no sharing. Kenapa tak percaya? hehehe!!

memang ganaz wo! errrr..tatutnya lalalala :) gurau jer yer. peace

eDrYaNa said...

uishh!
agak merbahaya la area umah en.naga nih..
hihihi..

haa..bgtau 'maharani' yg kt dlm bilik tu ek? asyik ngandap pc je, satu keje pn x jadik..
ekekek..

Shitsurei shimashita said...

edryana~
tulah pasal kalo tinggal area yg sendiri2 ni. yelah nak nuat mcmner area rumah bz slalu n kat town plak. so bz body tu krg.

Maharani yg mana satu yer? yg baru ke yg lama (balu maharani).kekekekehhh!!

joegrimjow said...

ingt kan apew...

~0~ said...

sempat lagi tue melaporkan berita terkini...hahahaha..
memang update lah....respek

cuit said...

uik pakai cctv peker? kat office pun bleh buat laporan... hik hik

Nazz

Shitsurei shimashita said...

joe~
mcm biasa kes kecurian yg masih belum da perhatian lanjut dr mereka.

~o~ zaidi jedi~
dah lama tak dgr cerita? apa khabar? hehehe menghargai teknologi yg ada seadanya.

cuit~
taklah cctv sgt..telekospik jer hahahaha!!

Monkey D Luffy said...

takder update lg ker?

zaidi ali said...

Kalau dia amik barang OK lagi dari dia kacau orang pompuan. Dah jadi kes orang minyak ler pulak.

mountdweller said...

Salam Nagaperang.

Entahlah, sekarang ini dah tidak boleh nak kata apa. Kita dah tidak boleh hidup aman lagi. Macam-macam musibah menimpa masyarakat. Pada hemat uncle adalah akibat dari gelagat kita yang membelakangkan Allah dan Rasulnya.

Shitsurei shimashita said...

monkey d luffy~
mesti ader punye. tunggu yer!!lalala :)

zaidi ali~
tu yg risau mo biarkan anak2 buah main2 kat laman. Walo pintu pagar berkunci tp lokasi rumah yg buat rasa bimbang wujud.

Uncle mountdweller~
salam uncle, terutamannya bila agama menjadi dagang dikalangan kita sendiri. Yakni ada di antara kita hanya tolak dan guna bila perlu sahaja.

melle.masih sekolah. said...

pendetailan laporan.

Shitsurei shimashita said...

melle~
perincian laporan? maksudnya??
dulu saya slalu malas tulis repot.