Friday, April 24, 2009

Anak Tupai

Dulu masa belajar kat ITM/UiTM leh dikatakan setiap kali da hari terbuka kolej lelaki mesti da dikir barat. masa tu Kumpulan dikir UiTM slalu saing dengan UIA & UM kerana masa tu diaorg antara yg terhebat. Slalunya mereka kumpul dalam satu bulatan atau berbaris secara bersekemuka (ala mcm cite step out tu) dan cara pengadilan lebih kepada kebolehan menjawab dan menyampaikan balas dikir dgn jitu (kira2 mcm lawan pantunlah).

Mana2 pihak yg sentiasa dalam momentum dan melakukan persembahan yg hebat (suara, gaya dan pilihan lagu serta kerjasama pasukan) akan dikira pemenang. Bukan itu sahaja, penonton pun leh merasakan pihak mana yg sentiasa segar dan pihak mana yg low bateri. Maka secara tak langsung pihak yg bertanding tak leh kata dialah pemenang kerana feel tu mesti dirasai oleh penonton. Kalo dah asik meleweh ja, jgn harap org nak teriak dan beri sokongan.

Jadi, silalah layan selingan di bawah ni walo video tak clear sgt


25 comments:

bozzobattousai said...

dulu masa kat UM pon bozzo ada join geng dikir barat...pastu kena marah ngan bebudak rugbi...budak sport tak leh join budak seni...ntah la...itu dulu...

Misz_zana85 said...

ado seko, anok tup-pa..heihei..roomate ske nyanyi gtu time kat U dlu..
erk, vid xleh preview la..kena block..hu~

lea said...

pandai dikir barat ek...

chimera said...

ni bukan clip lagu the lion sleep tonite tu ke... hahaha... terer betul boleh tukar suara pulak... kelakar je hehehehe

moMmY miMiL said...

UiTM dihatiku..
hehehhe..
kt U x join dikir barat,
stakat kt skolah2 je dulu...

a m said...

dikir barat

mr coklat said...

dulu masa kt skolah dolu2 slalu masuk dikir barat. slalu menang. bile dh blah dr skolah tu dgr citer asyik kalah. itu menunjukkan tnpa coklat siapalah dikir barat tu.. hehehe..

SRISUFI said...

~menghiburkan.....

Dee said...

haha, lagu dikir paling best.. huhu...

John Iverson said...

UM best sbb dikir baratnya xtreme... mcm apa yg berlaku kt stadium Kelantan la... hahaha

Shitsurei shimashita said...

bozzo~
oh, bozzo main rugby ker dulu? posisi ape yewr? aktif lagi tak?
sukan dan seni berkaitan wo~ belia :)

misz zana~
lah sapa yg block tu? suruh hippo tu himpap dia..hehehe

lea~
xlah pandai sgt tp leh ler..lalala!!

chimera~
hahahahaha!!tau takpe. byk lagi clip ni dijadikan montage tuk lagu2 lain:)

mommy mimil~
UiTM puncak jaya MARA
kat skolah lagi best..main langgar jer. kihx3!!

a m~
thank you joining me!

mr.coklat~
kira legend lah nie kan..tentu bdk2 tu kena kutuk bila jumpa mr.coklat pas amik skolah dulu. yelah tak power katakan :)

srisufi~
terima kasih menjadi pengikut blog ini.

dee~
dan juga video klip yg selamber jer..lalalala!!

helena's said...

saye pon budak dikir barat dulu! best!hehe

Ivy Metaga said...

sarawak mcm teda jak kan dikir barat...hihi
eh sy suke tgk cerita step out tu lah naga...

zaidi ali said...

Nie lagu feveret saya!
Jangan kita ikut perangai tupai dah ler BRO! kan..kan.

bee said...

huuu...huuuu...hu...lallalal..awin ma weh..awin ma weh...hee..best lagu ni...tp biler dituka jadi dikir barat pon besh gak..tp lucu....ape2 pon..good work...

AmirFX said...

uihhhh.... Ada dikir macam step out ker?! wooooo... Sy tak penah ekot mana2 aktiviti d Uni dulu2..

Kelebar Malam said...

saya suka tgk dikir barat cos stylo tp ada bab yg saya tak faham cos lorat kelate nya saya tak faham..tp menghiburkan...

♥ cik intanurulfateha ♥ said...

~abg nage berambut perang!

.saye sgt rinduuuuu uitm
.uitm di hati kuuuuuuuuuuu

kasih said...

tak leh tgk video tu... :(

Shitsurei shimashita said...

cik helena~
jd tukang karut ker?lalalala :)

ivy~
ya betul tu, best wo citenyer :)
ti saya ajar ivy kechek kelate siap make budu skali.

zaidi ali~
tak sangka, ramai yg suka lagu nie.
sokong jgn jd tupai, kasi susah2 jer.

bee~
hahahaha!! tak leh bygkan time bee sebut lirik tu..comey :)

amirFX~
ada tp xlah extreme mcm diaorg. leh control lagilah. kalo gaduh pun luar padang :p

kelabar malam~
x paham xpe, ti leh belajar. janji minat dan sokong kebudayaan Malaysia :)

cik intan~
jom kita gi site visit kat UiTM :)

kasih~
aiso! kenapa yer?
xpalah ti tgk kat youtube yer.

beat::the::sky said...

dlu layan gak dikir barat mse stadi kat kelantan..tp skrg layan esemen je..siot..

fahmi latiff said...

bro naga.....

wahhh best lagu anak tupai ni...
kawe minat jugak dikir barat uwaaaa... :) kawe ore kelate weiii

anak laut said...

salam.Shitsurei shimashita,

lagu anak tupai, memang sebati pada yg ada jiwa dikir barat, warisan budaya org kelate..

memang best, sarat dengan nasihat berguna..

Shitsurei shimashita said...

beat the sky~
study kat mana masa kat kelantan tu? kubang kerian ker atau mache? layan jgn tak layan esemen tu.

Shitsurei shimashita said...

fahmi latiff~
be, mu kelate kat mana? kawe nok mari sano nie :)
ti leh gi wakaf che yeh...hehehehehe!!

anak laut~
salam tuan,

ya betul tu, kita kena nasihat menasihati antara satu sama lain langsung atau tak langsung.

best!best! hargailah budaya kita.cayok!!