Monday, April 20, 2009

AlaHAi 1more #2

Setelah risikan dilakukan, didapati suspek tinggal seorang diri dan tidak bekerja. Dia didapati sering berkeliaran seorang diri dan meragukan. Suspek merupakan warganegara Indonesia keturunan Madura. Kemungkinan pihak berkuasa akan melakukan beberapa serbuan dalam membendung hal ini. Kegiatan ini sungguh menakutkan kerana mereka berani bertindak di siang hari.

Hal ini pernah terjadi pada mama 1/8/08, Jumaat jam 11 pagi, dimana perompak telah datang meragut rantai secara fizikal yakni berdepan dgn mangsa. Ketika itu mama keseorangan di rumah dan sedang berada di tempat basuhan (washing machine area di luar). Perampok telah menolak mama apabila mama meninggi suara dan menyebabkan kecederaan pada buku lali mama.

Andai anda pernah melihat Unsual Suspect tentu ada dapat lihat orang yg dikatakan cacat rupanya elok2 aja. Malah merupakan kepala/bos dalam kegiatan ini. Maksud di sini walau orang tu kita nampak baik tapi tidaklah boleh dipercayai sgt.

p/s: laporan disediakan di dalam arkib BRAIN & MEMORY, Mud City

20 comments:

.aku Josh. said...

eeeeee...mok join cari..mok join siasat!!..beshh!!

khaLifah feDi said...

meke ma wcr mkn dgn cara sng aje kn!! emm kdg2 manusia lupe dye manusia lor!!!

tqa said...

ngeri.. musti aku trauma klu ragut mcm tu..
yakdush!! nah sepak terajang utk mereka2

Monkey D Luffy said...

jangan salah tangkap dah ler

kdang2 yg nampak suspek tu bukan suspek

cewah cam novel!

Ivy Metaga said...

bila sebut madura, teringat dulu kisah di indonesia yang berlaku beberapa tahun dahulu, paling sy ingat bila ntah siapa yg bawa fotocopy gambar org2 madura memegang kepala yang telah dipenggal mrk,tak sanggup sy tgk eh..menakutkan, mrk ni mmg jenis yang berani oooo...
pernah ka naga tau ttg kisah tu??..

Shitsurei shimashita said...

josh~
jom! kita kasi gegar..yeeha!!

Shitsurei shimashita said...

kf~
tulah pasal, rantai tu mama beli masa dia mula2 baru keja sampai dia kawin dan timang cucu. Mahal skrg tu.

tqa~
jangan tak sepak , kira mcm nasi tambah la ni. Trauma lah jap mama.

monkey d luffy~
betul tu, lain yg buat salah,laim yg kena. Tap mgkn diaorg ni ada kaki yg sama tuk usha line aktiviti diaorg.

ivy~
tak penah lah, tp tribe yg lain penahlah. Buatlah n3 tuk tu dear.

Org Madura tidak kacau org tp jgn org ganggu hak mereka. Berbalas mereka ti dan semangat setiakawan diaorg tinggi.

khairul onggon said...

Semangat setiakawan diaorg disalahguna utk kejahatan.. Tak semua madura jahat, tapi yg datang Malaysia ni lah yg mencemar nama baik Madura itu sendiri.. apa-apa bangsa aahh sama sajja.. hehehe..

Bro, aku nampak ko mcm baik jer, tp lepas statement ko ni, aku kena hati2 ngan ko, kot2 ko kepala penyamun tarbus hahahaha...

Shitsurei shimashita said...

onggon~
hahaha....gue adalah Pengerusi Union Penyamun2. Hari sabtu 1/2 hari, hari minggu PH dan kami kerja skrg 5 days a week ikut pekeliling terkini.

tulah, don't judge book from the tittle :)

pink_butterfly said...

alamakkk..menakutkan sungguh la....


mcm inchek onggon,aku pn nmpaknya kena bhati2 ngn naga ni...

eDrYaNa said...

mcm2 la dorang nih..
kalu nk carik mkn kt tmpt orang tu, pandai2 la bwk diri..
ni, nk menyusahkn org je..

igt peristiwa kt sec.13 shah alam nih..sungguh menyayat ati..

Shitsurei shimashita said...

cik rama2~
mana ada saya gitu. jgn takut adik manis saya baik jugak ada. hehehe!!

Shitsurei shimashita said...

erdyana~
apa yg terjadi kat sec. 13 tu? dulu tempat permainan aja?

harap hal2 gini diberi perhatian sewajarnya dan kerjasama sepenuhnya dari semua.

Anak Pendang Sekeluarga said...

salm....dah jd bond ke...

bozzobattousai said...

kena ketatkan kawalan rukun tetangga nih...

Shitsurei shimashita said...

anak pendang sekeluarga~
kira2nya gitulah..bond tak rasmi jer. hehehe..wonderpets :)

bozzo~
tulah, RT kat cni mcm xda jer. Yelah umah kat main road harap patrol car & polisi bergerak jer (polis naik moto) buat round.

~0~ said...

Tu la pasal....Kerajaan perlu hadkan bilangan pendatang yang masuk ke sini...Ketatkan undang2 dan pastikan perlaksaan yang telus tanpa korupsi...

kasih said...

bagus tips tu... orang yang nampak baik x semestinya baik... :)

mademoiselle azieshakespeare said...

en.naga, lukis ar gamba suspect tu

Shitsurei shimashita said...

~O~
tadi pemandu teksi bercerita ttg hal ni dgn menarik skali.

kasih~
kebaikan bukan dari luaran saja malah lahir dari hati yg suci.

azieshakespeare~
ala, suspek dikatakan mcm org minyak la. takpe ti saya cari image dia. hehehehehe!!