Friday, April 17, 2009

The GOOD, the BAD & the UGLY

GOOD NEWS~
mY PC okey Sudah! Alhamdulillah! Leh lah berjalan2 pasni.

BAD NEWS~

wednesday morning~umah saya telah dicerobohi oleh seseorang yg lari dari pihak polis Dalam situasi tersebut, dia terpaksa meninggalkan jejak sebuah helmet steng dan sebelah kasut beliau. Kejadian tersebut dimaklumkan oleh informer YAkuZA yg mengetahui kejadian itu. Suspek dikatakan meninggalkan motorsikal dia kat umah jiran saya. Umah jiran saya belakang rumah saya yakni dipisahkan oleh longkang dan pagar. Tapi umah jiran saya lagi tinggi dari tanah dan umah saya, jadi dia lompat ke dalam umah dgn mudah (bagus tuk latihan terjun tiruk). Suspek gagal ditangkap kerana pagi tu hujan.

UGLY NEWS~
hari ni basikal anak buah saya ingin dicuri tp berjaya digagalkan. Suspek telah ditangkap oleh adik saya dan di'belai' dgn manja oleh orang ramai. Dia mungkin lupa today is Friday and tomorrow is Saturday off day for some of us. Sekarang dia telah ditahan dan diharap dia baik2 aja. Yang menakjubkan basikal itu pancit dan dia naik juga (kejadian dilihat oleh anak buah saya hasil kesedaran telinga my mama and my brother) Pengajaran yang my brother lupa ini kali 2 umah kami di cerebohi dan yg pertama dulu, rantai my mama kena rampok

14 comments:

joegrimjow said...

apew kaitan hari ngan kecurian?

♥ cik intanurulfateha ♥ said...

.tumpang lalu
.ade jual nasi gureng cndwan x?
.lapa laa
.lalalalalala :-"

~me memory land~ said...

Good things u all safe...;)

Ivy Metaga said...

nasib tak ada apa2..tapi takut kalau rumah pernah kenak masuk, macam lah kes rumah sewa sy yg kena masuk pencuri bulan 2 ari tu..huhu...fobia..ooo..
ye ye..pc dah ok..happy tok sampai lompat2 katak..

Shitsurei shimashita said...

joe~
sekrang kat area umah saya ada ja kes kecurian yg tidak dihebohkan2 oleh jiran2 saya. Makasih 2 be the 1st commentar. Cayok!!

cik intan~
ada dijual di depan rumah saya. mo pedas or x pedas? hehehehehe!!

me memory land~
Alhamdulillah tapi just more alert and aware skrg. Takutlah kalo rompakan dgn senjata plak. Palis2!!

ivy~
yeah!! pc ok suda :)
memang risau slrg nak tinggalkan umah gitu2 skrg. Ingat kan my family nak gi Bandung ti next year tp mgkn tak jadi kot. Tul tak ivy, berabis di sana berabis olak di sini..lainlah kalo ivy nak jaga umah kita...hehehe!!

John Iverson said...

Bagus2.... Semoga smuanya insaf....

Ivy Metaga said...

bole2 naga, sy tolong jaga kan rumah...janji stok makanan kena simpan banyak sket hahaha..

n0not[sh!ns3n] said...

cerita di sebalik cerita...
ad0i...
mengapa crita ini susah untuk saya fahami...
dari susunan ayat yang chantek namun tongang terbalit...
menyebabkan otak saya berpusing 360 darjah tanpa henti....
adakah saya membaca salah berita...
ahahha

nia said...

syukur En.Naga n fmly x d ape2kn..

mademoiselle azieshakespeare said...

basikal tu kalau jual dapat berapa eh?
eheh :D

khaLifah feDi said...

emm slh tempt maw curi emm kesian!!!

The.Good.Girl said...

thanks god you are save bro.. nice blog u hav.. hey check this out.! for sarawakian http://social.mysarawak.org

pink_butterfly said...

phewww....

mnakutkan!!!


mmg harus d blasah ja pcuri tu!


dlu kecik2 tanak blajar pndai2, dah besar, xada duit, menyusahkn org saja....


cehh, aku lak tlebey emo nih...hahah!

cuit said...

salam... yang penting semua selamat.. benda boleh dicari, nyawa tak de spare part wo...

bye Nazz