Thursday, December 23, 2010

BOMB!!!

Ni bukan entry tentang bomb tapi tentang rancangan untuk main bom. Mengikut keadaan semasa perlumbaan penguraian tenaga nuklear di rantau Asean giat dijalankan. Beberapa negara di rantau ini dijangka akan membina (klik sini)loji reaktor nuklear sebagai penjana elektrik. Bukan dapatkan tenaga elektrik dari nuklear tau tp untuk kurangan penggunaan petrol.
Sambil membaca cuba anda di fikir dan perhatikan lokasi rektor nuklear akan dibina. Kemudian anda bayangkan kalau di Malaysia, kawasan mana yang sesuai?


ni rektor nuklear di Jepun, memang banyak tapi cuba lihat dimana ia dibina.


klik sini Thailand (2021)- mungkin kawasan pilihan klik sini~selatan Thailand dan sudah semestinya bukan berdekatan dengan Teluk Siam atau kawasan perlancongan. Cuba tengok bawah lagi...


klik sini Vietnam (2016 - dengan kerjasama Russia (ingat yer Russian masih kuasa besar di dunia, takkan senang2 nak bagi US dan proksi yer buat port kat Asean).





klik sini Filipina (2010)- Filipina sudah mempunyai rektor nuklear namun tidak dapat beroperasi akibat permasalahan dalaman negara tersebut.





klik sini Indonesia (2050)-namun masih ding dong kerana terdapat bantahan rakyat dan keadaan geoligical negara itu sendiri. Namun terdapat cadangan untuk diadakan di Bangka-Belitung





klik sini Burma - yang ini memang dah ada tp kerana kekurangan liputan dan kebencian Amerika dan sekutunya maka pelbagai perkara ditohmahkan. Maka Korea Utara, China dan Russia datang membantu dalam memastikan projek ini berjaya. Satu lagi penampan untuk NATO & The Geng.


Akhir kata saya bukan membangkang tapi tidak bersetuju sahaja kerana masih banyak cara lain untuk mendapatkan sumber tenaga..bak kata klik sini Che Det.

3 comments:

alien said...

alahai malaysia ni ...
hari tu cakap nak bangunkan tenaga hijau
la ni nak bangunkan tenaga nuklear plak

AmirFX said...

Setuju.. Jangan ada nuklear d tanah malaysia...

wa khairul onggon said...

uina.. mana kau?

*Pemberitahuan: Wahai blogger sekalian, nanti refollow blog saya ye. I'll follow back. Blog baru, pengisian baru tapi dotcom yg sama. http://www.onggon.com/ dan jgn lupa tinggalkan jejak/url di comment box blog saya :)