Thursday, November 26, 2009

Janji...

" Atuk nak ko janji dgn atuk.." alamak janji apa plak ni. Tiba2 jer suruh janji2..janji manismu ke ni.

" Selagi ko belaja, selagi tu ko takleh bercinta""Leh tak?" Terkedu jap aku mendengarnya, yelah aku memang nak belaja n result SPM aku pun bukan lah teruk. Takkan kerana report mak aku, atuk nak aku buat gitu. Wah..bukan kah kan U tu heaven tuk bercinta walau cinta monyet.

" Arrrrrrr...kenapa yer atuk nak saya janji camtu?" " Atuk nak ko tumpukan perhatian sepenuhnya kpd study ko, atuk tahu ko byk main2 masa SPM aritu".. Dalam hati aku, memang pun kalo tak tentu aku dah jadi top student. Namun biasalah, sendiri lah tanggung kesannya atas sikap sendiri.

Aku pun pikir jap kata2 atuk tu, leh ker tak ni...pastu aku teringat kat org tua aku.."Okey, saya janji tapi pas abis belajar boleh kan bercinta?"...apa punya senggal soalan tu tapi nak buat camne, mana tahu selagi aku dinamakan pelajar tak leh bercinta. Naya wo..

" Setakat diploma ni jer...pastu lantak hang ler" kata atuk sambil merenung tepat ke muka ku dan menghulur tangan tuk bersalaman. Alamak mcm cerita 3 Abdul lah plak. Aku pun menyambut salaman yer dan terikatlah janji antara aku dan atuk..

bersambung....

4 comments:

~0~ said...

janji yang mesti di patuhi....

~0~ said...

janji yang mesti di patuhi....

khairul onggon said...

naga is back in action.. woitt.. kena renovate sket ko nye theme ni.. wat baru..

zaidi ali said...

Ingat pesan Atuk! Api mulut naga xpe...api cinta xleh.